Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Titanfall en Star Wars: Battlefront vervangen Medal of Honor in EA's shooter-rotatie

Niels Jani speculeert over de betekenis ervan.

Electronic Arts wisselt in de nabije toekomst de Battlefield- , Titanfall-, en Star Wars: Battlefront-franchises met elkaar af, aldus EA-topman Frank Gibeau.

De miljardenuitgever was oorspronkelijk van plan om tegen de jaarlijkse Call of Duty op te boksen, door gedurende de even jaren een Battlefield-spel uit te brengen en tijdens de oneven jaren een game uit de Medal of Honor-stal in de rekken te krijgen.

Dat plan liep eind vorig jaar echter mis, na de slechte verkoop en kritische ontvangst van Medal of Honor: Warfighter. De uit zijn assen herrezen Medal of Honor-reeks verdween na amper twee iteraties alweer voor onbepaalde duur in de koelkast.

EA zocht het dus elders en heeft twee vervangers gevonden voor Medal of Honor. Door naast Battlefield zowel Titanfall als Star Wars: Battlefront tegenover Activision's Call of Duty reeks te plaatsen, krijgen de studio's achter die titels elk drie jaar tijd om aan een vervolg te werken.

Electronic Arts lijkt dus vertrouwen te hebben in twee titels die zich eigenlijk nog moeten bewijzen. Titanfall is een volledig nieuwe game en de laatste game uit de Star Wars: Battlefront-reeks stamt uit 2005.

Beide games zijn in ontwikkeling bij ervaren studio's. DICE (Battlefield) staat aan het roer bij Battlefront en de ex-Call of Duty medewerkers van Respawn werken aan Titanfall.

Titanfall is vooralsnog Xbox One-exclusief, maar EA's prioriteiten gooien olie op het vuur van eerdere multiplatform-geruchten. Er doen al langer verhalen de ronde dat een PS4-versie van het spel in ontwikkeling is. De uitgever zal zijn grootste eindejaarsrelease toch niet ontzeggen aan alle gamers zonder Xbox One?

De eerste titel in EA's nieuwe rotatie is Battlefield 4, wiens multiplayer modi onlangs werden bevestigd. Daarmee kan je vanaf 29 oktober mee aan de slag. De game verschijnt voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Next-gen consoles krijgen de shooter als launchtitel.

De volgende in lijn is Titanfall. Momenteel staat die op de planning voor de lente van 2014. Star Wars: Battlefront wordt ergens in 2015 verwacht. In 2016 zou het dan weer de beurt zijn aan Battlefield.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties