Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Titanfall 2 - Release date, trailers, gameplay

Titanenstrijd.

De eerste Titanfall kwam in 2014 uit met veel bombarie. Call of Duty-bedenkers Jason West en Vince Zampella beloofden met hun nieuwe studio Respawn Entertainment een nieuw tijdperk voor first-person shooters in te luiden. Hun instrument was een shooter waar gigantische mechs genaamd Titans de hoofdrol spelen. Zo'n vaart liep het uiteindelijk niet, maar toch is de impact van de game niet te onderschatten. De focus op mobiliteit en bewegingsvrijheid is sindsdien door vele andere games overgenomen. Met Titanfall 2 probeert de ontwikkelaar de fouten van de vorige game recht te zetten. Komt die revolutie voor online shooters er dan toch?

Setting

In het universum van Titanfall is ruimtevaart een normale praktijk geworden. De mensheid leeft in verschillende kolonies en groeperingen, die onder de grote noemer The Frontier vallen. Ruwe buitenaardse terreinen geven aanleiding tot de productie van Titans. De Interstellar Manufacturing Corporation (IMC) wordt door die productie een gigantisch conglomeraat. Verschillende inwoners van The Frontier verzetten zich echter tegen de macht en exploitatiepraktijken van de IMC en vormen de Frontier Militia. De eerste Titanfall-game eindigt met de Militia die een belangrijke overwinning behaalt op IMC door de vernietiging van enkele productiefaciliteiten.

Er is deze keer een volwaarde Titanfall 2 campaign. Daar staat de band tussen piloot en Titan centraal. Jij bent een lid van de Militia die achter de vijandelijke linie van de IMC verzeild geraakt. Met je Vanguard-klasse Titan moet je een missie voltooien die je eigenlijk niet hebt aanvaard. Ook blijkt het dat je het niet enkel opneemt tegen menselijke tegenstrevers, maar dat er ook monsters zijn. Meer details daarover volgen later.

De campaign combineert naar eigen zeggen wetenschap en magie. Toch blijft het verhaal volgens schrijver Jesse Stern nog steeds "realistisch, vuil en menselijk". Hij haalt ook de Amerikaanse Burgeroorlog aan wat betreft sfeerschepping.

Gameplay

Titanfall 2 behoudt de basis van de eerste game. Je speelt nog steeds met gewapende voetsoldaten die dankzij thruster packs enorm mobiel zijn en zich ook verticaal snel kunnen bewegen. Je hebt eveneens nog steeds wall runs ter beschikking om snel van het ene naar het andere punt te geraken.

Dit keer beschik je ook over een grappling hook. Daarmee kun je nog beter free-runnen en snel in je Titan geraken. Je kunt de werphaak ook gebruiken om aan te vallen door een vijand naar je toe te trekken. De maps in deze sequel worden groter om meer mogelijkheden te scheppen voor de toegenomen mobiliteit.

Qua wapens maakt al zeker het Smart Pistol zijn opwachting. Dat pistool werkt met een lock-on functie. Ook is de Black Hole Gun al getoond.

Er zijn in Titanfall 2 zes verschillende soorten Titans, elk met hun eigen vaardigheden en persoonlijkheid. Ze spreken nu ook actief met hun piloten. Sommige Titans hebben ook zwaarden als wapens.

In de eerste Titanfall 2 mulitplayer gameplay worden verschillende aspecten van de game getoond.

Release, DLC en speciale edities

De Titanfall 2 releasedatum valt op 28 oktober. In tegenstelling tot de eerste game is Titanfall 2 multiplatform. Naast de pc en Xbox One komt de game ook naar de PlayStation 4.

Respawn Entertainment belooft dat alle content na de release van de game gratis wordt. De studio geeft aan dat betaalde map packs de community in groepen splitsen en matchmaking ook moeilijker maken. Daardoor worden alle extra spelmodi en maps gratis.

Er is nog geen informatie bekend over een collector's edition of andere speciale uitvoeringen van de game.

Over de auteur

Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties