Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Titanfall 2 krijgt singleplayer campaign

"Grounded, dirty, human and real."

Titanfall 2 krijgt een singleplayer campaign. Dankzij het succes van het eerste deel is er genoeg geld voor zowel een singleplayer- als multiplayergedeelte. Dit vertelt Respawn Entertainment-medewerker Jesse Stern in een interview met het Amerikaanse zakenblad Forbes.

In de campaign wordt het verhaal van een grote koloniale oorlog verteld. Volgens de lead writer draait het om een alternatieve versie van de Amerikaanse Revolutie en Amerikaanse Burgeroorlog die zich in de ruimte afspeelt. Een groep immigranten trekt naar een onbewoonde planeet met het doel die te koloniseren.

Verder zegt Stern dat de studio ietwat van de traditionele sciencefictionverhalen afwijkt. Zo is te zien hoe apparatuur bedoeld voor mijnbouw, landbouw en andere bouwwerkzaamheden tot oorlogsmachines worden omgebouwd. Titanfall 2 speelt zich uiteindelijk in een wereld af waarin wetenschap en magie samenkomen, maar nog steeds "grounded, dirty, human en real" is.

Stern werkte eerder aan Titanfall, Battlefield 4 en de eerste twee delen van de Call of Duty: Modern Warfare-serie. Daarnaast was hij vijf jaar lang schrijver en co-producent van de misdaadserie NCIS. Stern werkt momenteel naast Titanfall 2 ook aan het script voor een Titanfall televisieserie. Of deze spin-off er daadwerkelijk gaat komen, is nog niet bekend.

Het is nog niet officieel bekendgemaakt wanneer Titanfall 2 uitkomt. Uitgever Electronic Arts heeft wel aangegeven dat de game in het fiscale jaar 2017 van de studio wordt gelanceerd, die van 1 april 2016 tot en met 31 maart 2017 loopt. Stern zelf verwacht dat de shooter op zijn vroegst eind dit jaar af zal zijn.


Nog wat tijd over? Geef deze artikels een kans:

Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties