Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tim Shafer valt in de prijzen

Krijgt een Lifetime Achievement Award.

Tim Shafer, in een ver verleden nog mede-verantwoordelijk voor de Monkey Island games, zal binnenkort een Lifetime Achievement Award krijgen op de IndieCade Awards. Dit evenement maakt deel uit van het International Festival of Independent Games te Culver City, California.

Shafer mag dan wel vooral naam gemaakt hebben onder de paraplu van LucasArts, tegenwoordig staat hij aan het hoofd van zijn eigen studio, genaamd Double Fine. Het eerste grote project van deze ontwikkelaar was het in 2009 uitgebrachte en niet onsmakelijke Brütal Legend, terwijl Shafer en zijn team momenteel werken aan Costume Quest, een downloadable game die dit jaar rond Halloween uitgebracht zal worden door THQ op XBLA en PSN.

Shafer mag de prestigieuze prijs in ontvangst nemen omdat hij "risico's durf nemen en niet bang is om grenzen te verleggen binnen de independant gaming community", aldus de officiële commentaar van de organisatoren.

Grappig detail is dat Shafer zijn Lifetime Achievement Award uit de handen van van niemand minder dan zijn oude vriend Ron Gilbert zal ontvangen, nog zo'n legende die samen met Tim meewerkte aan Monkey Island. Eind september lieten beide heren nog weten dat ze in de toekomst opnieuw zullen gaan samenwerken bij Double Fine, maar verdere details ontbreken nog.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties