Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tim Schafer praat over Brütal Legend

Verkoopcijfers en aankomende DLC.

Het is bijna twee maanden geleden dat EA en Double Fine het langverwachte Brütal Legend op de markt hebben gebracht, en het is dus tijd om even een balans op te maken. Dat doet Tim Schafer, het brein achter het spel, voor de gelegenheid even zelf, al blijft de man opvallend rustig bij de wat tegenvallende verkoopcijfers.

"Ik ben relatief gelukkig over hoe Brütal Legend het tot nu toe gedaan heeft. Het is voor mij vooral leuk om via de multiplayer mode in het spel rechtstreeks met de spelers te kunnen praten. Ze vertellen me erg open wat ze leuk vinden aan het spel, en wat niet. Ook is het interessant om mensen tegen te komen die beter zijn in het spelen van mijn eigen spel," aldus Schafer.

Wanneer men de man wat toelichting vraagt rond de verkoopcijfers van Brütal Legend laat hij het volgende weten: "Ik volg die cijfers niet op de voet. Ik geef het allemaal wat tijd gezien ik er zeker van ben dat een spel moet groeien. De consument moet de kans krijgen om over Brütal Legend te praten met kennissen. Binnen een maand maak ik een balans op, wanneer de eindejaarsperiode achter de rug is".

Tim Schafer sloot het gesprek af door aan te geven dat er zowel voor de single- als multiplayer nieuwe DLC in het verschiet staat. Ook werkt Double Fine momenteel aan een "tuning patch" voor de multiplayer van het spel. Zelf vonden we Brütal Legend een leuke ervaring, maar dat lees je best even na in onze review.

Getagged als

Reacties