Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stem van Tim Curry in Dragon Age

Neemt de rol van de slechterik op zich.

Het zou best kunnen dat de naam Tim Curry ergens een belletje doet rinkelen, maar het zullen vooral zijn vertolkingen zijn die bij het grote publiek zijn bijgebleven. Pennywise uit Stephen King's It? Een van de vreemde hoofdrolspelers uit The Rocky Horror Picture Show? Of ken je hem misschien nog het best als de grappige hotelbaas uit Home Alone 2?

Deze getalenteerde acteur zal binnenkort terug te vinden zijn in Dragon Age: Origins. Althans, zijn stem. Curry zal namelijk de dialoog van Art Rendon Howe, een van de slechteriken binnen het spel, voor zijn rekening nemen. Daarmee is Curry niet aan zijn proefstuk toe gezien hij ook al mocht acteren in Command and Conquer: Red Alert 3 en zijn stemgeluid mocht ontlenen aan het ultieme kwade uit het aankomende Brütal Legend.

Naast Curry zullen ook andere bekende gezichten in het spel te vinden zijn. Ook de stemmen van Kate Mulgrew en Tim Russ uit Star Trek: Voyager zijn aanwezig in Dragon Age, alsook die van Claudia Black en Steve Valantine. Wat voor rollen deze mensen allemaal zullen vertolken blijft nog even geheim.

Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties