Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Tijd voor een Respawn

Hoe zit het met West en Zampella?

Het uiteenvallen van Infinity Ward, de studio achter heel wat Call of Duty's (waaronder Modern Warfare 1, 2 en 3), was vorig jaar een hot topic in gamesland. Het begon allemaal in maart 2010, met het ontslag van Jason West en Vince Zampella - nota bene twee oprichters van de studio - door moederbedrijf Activision. De beschuldigingen vlogen (en vliegen nog steeds) in het rond en verschillende rechtszaken zijn nog lopende.

West en Zampella lieten het niet aan hun hart komen en richtten een nieuwe studio, Respawn Entertainment op. Dit zorgde voor een massale leegloop bij Infinity Ward én Respawn kreeg de steun van Activisions grote concurrent EA. Maar hoe zit het nu met Respawn, meer dan een jaar later? Ondertussen weten we nog steeds niet aan welke titel er gewerkt wordt. Wel zijn er op het internet enkele hints te rapen. Een overzicht.

Eind Juni ging alvast de langverwachte website van Respawn online. Veel is er nog niet op te vinden, maar toch werd de spanning opgedreven met één screenshot van de nieuwe game. Het screenshot van de game was echter volledig 'geblurred' en dus kan je er niets van maken. Wat denken jullie dat het wordt? EA-baas Gibeau dropte eerder als hints in de richting van een Sci-Fi shooter (hij noemde het een "Halo-killer"), maar zeker is dat nog lang niet. Interessanter is alvast dat in één van de vacatures gevraagd wordt om ervaring bij het ontwikkelen voor PS3, wat wijst dat de game quasi zeker voor de PS3 zal uitkomen.

Opvallend is dat er veel talent uit Hollywood betrokken is bij de studio. Als art director voor hun nog steeds naamloze game werd Matt Codd aangetrokken. Codd werkte onder andere mee aan Twelve Monkeys, Saving Private Ryan, Serenity en Men In Black. Het wordt zijn eerste ervaring met games.

Een andere grote naam die werd aangetrokken, is Iain McCraig. McCraig bedacht het design voor Darth Maul in Star Wars Episode I: The Phantom Menace. Hij werkte ook mee aan Terminator 2 én de originele "Secret of Monkey Island". Craig zal personages ontwerpen voor Respawn, en hij hintte op een releasedatum in 2014-2015. Later ontkrachtte hij dit tot "een persoonlijke inschatting zonder kennis van de echte releasedatum".

Speculatie genoeg dus, maar het blijf wachten op de eerste gameplaybeelden. Gezien de studio helemaal van nul moet beginnen, komt een releasedatum in 2015 misschien wel dicht in de buurt. Wie weet volgt er een onthulling op de E3 van 2012?

Getagged als

Over de auteur

Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Reacties