Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

THQ snoeit in Volition en Kaos Studios

33 werknemers verliezen hun job.

Kaos Studios (die ons recent nog Homefront bracht) en Volition hebben te kampen met een aantal ontslagen. Zeventien Kaos-werknemers mochten hun biezen pakken en zestien Volition-ontwikkelaars kunnen op zoek naar een andere job. Dit kondigde uitgever THQ vandaag zelf aan.

"We moeten onze werkkracht aanpassen om bij de huidige noden van onze studio te passen, iets dat relatief vaak voorkomt in de game-ontwikkelingsindustrie," aldus een woordvoerder. "Er worden stappen ondernomen om te verzekeren dat getroffen teamleden met de nodige zorg behandeld worden. De veranderingen worden niet verwacht titels die in ontwikkeling zijn bij Volition te beïnvloeden."

Volition werkt momenteel aan Red Faction: Armageddon, Saints Row: The Third en inSANE. Ook kregen we te horen dat toekomstige plannen voor eventuele Homefront-DLC niet in gevaar komen. "We hebben wijzigingen doorgevoerd om te verzekeren dat de grootte van het team overeenstemt met de huidige fasen van de interne productontwikkeling."

Voor de release van Homefront liet THQ-baas Danny Bilson weten dat Kaos misschien zou worden gesloten om te worden opgeslorpt in een nieuwe THQ-studio te Montreal, indien Homefront niet goed zou verkopen. Aangezien het spel ondanks de matige reviews al in week 1 een miljoen exemplaren wist te verkopen, hebben ze niet veel meer te vrezen lijkt ons.

Over de auteur
Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties