Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

THQ Nordic koopt Koch Media

Bedrijf was eigenaar van o.a. Deep Silver.

Uitgever THQ Nordic heeft het bedrijf Koch Media gekocht voor 121 miljoen euro. Koch is de eigenaar van Dead Island-uitgever Deep Silver.

Door de aanschaf is THQ Nordic nu eigenaar van studio's als Volition en Dambuster. De uitgever bezit nu tevens de rechten van games als Saint's Row, Homefront, Dead Island en Metro.

In een persbericht laat THQ Nordic weten dat het bedrijf niet van plan is om de bedrijfsstructuur van Deep Silver aan te passen. Moederbedrijf Koch Media blijft een aparte tak binnen de THQ Nordic-groep.

THQ Nordic-baas Lars Wingefors meldt verder dat de ontwikkeling van eerder aangekondigde Deep Silver-games niet wordt gestaakt. Zo is het bedrijf nog steeds van plan om Metro Exodus en een nieuwe Volition-game uit te geven.

De aanschaf van Koch en Deep Silver door Volition voelt als de voltooiing van een sage. Zo kocht Nordic Games in 2013 de naam THQ na het faillisement van het oorspronkelijke bedrijf. Nordic verkreeg tevens de rechten van games als Darksiders en Red Faction.

Deep Silver kocht in dezelfde periode de rechten van THQ-games als Saints Row en Metro. Het bedrijf verkreeg later ook de rechten van de Homefront-reeks. Dankzij de aanschaf van Koch en Deep Silver zijn al deze titels wederom THQ-games.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties