Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

THQ in steeds nauwere schoentjes

240 ontslagen, beursnotering onzeker.

Er doen al enkele weken tal van geruchten de ronde over de staat van THQ, uitgever van series als Dawn of War, Saint's Row, Company of Heroes, Homefront en Metro 2033. Gisteren lichtten de bedrijfsleiders de financiële toestand eindelijk toe tijdens een zogenaamde conference call.

Daarin kondigden ze vooreerst aan dat wereldwijd maar liefst 240 jobs geschrapt worden. Het gaat hierbij vooral om administratief - en verkoopspersoneel. Illustratief voor de hele situatie is bovendien het feit dat CEO Brian Farrell het het komende jaar met slechts 50% van zijn normale jaarloon zal moeten stellen. De man zal het daardoor moeten rooien met amper $ 359 250.

Reden voor dit alles zijn uiteraard de slechte financiële resultaten die THQ het afgelopen kwartaal boekte. Het verlies afgelopen kwartaal bedraagt maar liefst $ 55 miljoen. Ter vergelijking: na diezelfde periode een jaar geleden hadden ze slechts te kampen met een verlies van om en bij de $ 15 miljoen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat de andere financiële kwartalen vorig jaar eveneens enkele honderden miljoenen aan verlies inhielden voor de uitgever.

Tot overmaat van ramp dreigt THQ zijn plaatsje in de Amerikaanse technologiebeurs NASDAQ te verliezen als hun aandeel binnen een half jaar nog steeds onder de grens van $ 1 zweeft.

Concreet wil men een voorbeeld nemen aan de goede resultaten die Saint's Row 3 boekte en nog meer focussen op games voor hun kern-IP's in plaats van familiegames.

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties