Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Thief 4 wordt meer dan alleen maar stealth en sluipen"

Let's get back to backstabbing business.

Jaren geleden maakten we als stille sluipmoordenaar donkere pakhuizen en zompige steegjes onveilig in de grimmige stealth adventure Thief. De game kreeg een tweetal succesvolle vervolgen maar daarna bleef het erg lang stil rondom de klassieke reeks. Inmiddels gaan er al jaren geruchten dat er een vierde deel van de Thief serie zal verschijnen en in februari werd ons geduld dan ook eindelijk beloond nadat we een wazige screenshot en een storyboard met art te zien kregen. Zou het dan nu echt gaan gebeuren?

Eidos Montreal manager Stephane D'Astous heeft in een interview met OXM gesproken over de druk die ligt op het opnieuw tot leven wekken van een geliefde gamereeks. Een truuk die Eidos Montreal vorig jaar al voor elkaar wist te krijgen met de nieuwe incarnatie van Deus Ex: Human Revolution.

"Deus Ex was de kick-start van een serie geweldige games", zei D'Astrous "Thief zal zeker deel zijn van deze nieuwe serie". Toch heeft D'Astous aangegeven dat de studio niet over een nacht ijs zal gaan: "We willen niet elke keer hetzelfde verhaal vertellen. Onze filosofie is dat we graag nieuwe dingen presenteren. Elke keer weer. We willen graag games maken waar mensen nog jaren over zullen napraten. In het geval van Thief 4 is dat ook lastig. Er zijn zoveel uitdagingen die gepaard gaan met het opnieuw tot leven wekken van zo'n klassieke game. Daarom beschouwen we Thief 4 als een compleet nieuwe game en respecteren we de geest van de franchise net zoals we dat met Deus Ex gedaan hebben".

D'Astous wilde geen verdere details geven maar vertelde wel dat Eidos Montreal inzet op vernieuwing: "Thief 4 zal meer zal omvatten dan alleen maar stealth en sluipen. Onze studio werkt op dit moment met een groot, internationaal team waardoor de game een bredere opzet en meer variatie heeft".

Klassiek wazige beelden uit Thief The Dark Project

Over de auteur

Mike van Schijndel avatar

Mike van Schijndel

Redacteur

Naast een grote voorliefde voor indie games draagt Mike de PC een warm hart toe. Na een geflopte carrière als mondschilder klopte hij bij Eurogamer aan voor de gratis thee en koekjes.

Reacties