Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Thief 4 storyboard afbeeldingen komen aan het licht

Naar de buitenwereld gelekt, of gestolen?

Nu Deus Ex: Human Revolution de deur uit is, kan Eidos Montreal zich focussen op dat andere project van hun: Thief 4. Spijtig genoeg zijn we in de tussentijd sinds de aankondiging ruim twee jaar geleden enkel aan de weet gekomen dat de ontwikkeling van de vierde telg in deze invloedrijke stealth-reeks eerder dit jaar pas echt op snelheid kwam.

Op officieel beeldmateriaal blijft het wachten, maar onlangs vonden wel een viertal afbeeldingen van het storyboard voor de game hun weg naar het internet. Ze werden gepost op de blog van een Goldtooth-werknemer. Goldtooth is het bedrijf dat onder meer de cutscenes voor Deus Ex: Human Revolution verzorgde.

Blijkbaar iets te vroeg naar de zin van Eidos Montreal, want de blog werd al offline gehaald (gelukkig houdt Google steeds een kopietje bij). Voor het gemak plaatsten we de prenten ook hieronder.

Heel veel wijzer worden we niet van de afbeeldingen, waarop een mysterieuze figuur een onwetend slachtoffer berooft. Afgaande op die kleptomanische neigingen zou het hier echter best wel eens hoofdpersonage Garrett kunnen zijn die we aan het werk zien.

Hopelijk laten de eerste echte beelden van Thief 4 niet al te lang meer op zich wachten, want ons geduld om terug te keren naar de heerlijke steam-punk wereld waarin de reeks zich afspeelt, loopt ten einde. Misschien moeten we onze eigen vaardigheden maar eens aanscherpen en een nachtelijk tripje richting Montreal plannen?

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties