Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Thief 4 aangekondigd voor next-gen consoles

Eerste screenshots en concept art scheppen hoge verwachtingen.

Na bijna tien jaar keert de Thief-franchise terug. De vierde game in de reeks die gewoon als 'Thief' door het leven zal gaan werd door Square-Enix (en ook een beetje door een Rus die wat screens te pakken kreeg) onthuld.

Je zal weer aan de slag gaan als meesterdief Garrett in de game die eigenlijk al in 2009 had moeten zijn onthuld. De ontwikkeling duurde blijkbaar net iets langer, maar het spel komt er nu uiteindelijk toch. Niet meer voor deze generatie consoles, echter. De next-gen Thief zal in 2014 verschijnen voor de PC, PS4 en de derde Xbox.

Veel is er nog niet bekend over de game. Je zal opnieuw spelen en stelen in The City. Die stad wordt geplaagd door een mysterieuze infectie waar het merendeel van de bevolking aan lijdt. Daarnaast wordt de stad ook nog eens met ijzeren hand geregeerd door een figuur die 'The Tyrant' wordt genoemd. De twee problemen van The City zijn waarschijnlijk met elkaar verbonden.

Garrett zal zijn obstakels op verschillende manieren kunnen overkomen. Zo zijn er verschillende mogelijke routes doorheen een level en als je tussen de lijntjes door kan lezen, is zelfs stealth niet langer verplicht als je het er levend vanaf wilt brengen.

Ontwikkelaar Eidos Montreal wist wel te vertellen dat ze deze vierde Thief met evenveel liefde en op dezelfde manier willen opbouwen als Deus Ex: Human Revolution. Het moet nog steeds aanvoelen als een Thief game, zij het in een moderner jasje.

Over de auteur
Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties