Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Witcher remake aangekondigd

In Unreal Engine 5.

CD Projekt Red heeft via zijn website bekendgemaakt dat er een remake van de eerste The Witcher in de maak is. De remake wordt door Fool's Theory ontwikkeld in de Unreal Engine 5 onder supervisie van CD Projekt Red.

Het Poolse bedrijf kondigde recent aan dat er momenteel meerdere Witcher-games in ontwikkeling zijn. Deze remake is de game die toen werd aangekondigd als 'Canis Majoris'.

"The Witcher is waar het allemaal begon voor ons. Het is de eerste game die we ooit hebben gemaakt en het was een belangrijk moment voor ons. Terugkeren naar die game en hem updaten voor de volgende generatie gamers is minstens even belangrijk voor ons", aldus CD Projekt Red-topman Adam Badowski.

Nog volgens het Poolse bedrijf is Fool's Theory de ideale partner voor de remake. Verschillende ontwikkelaars van The Witcher 2 en 3 werken momenteel voor die studio. Eerder bracht Fool's Theory al zelf Seven: The Days Long Gone uit. De studio ondersteunde ook de ontwikkeling van Divinity Original Sin 2.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties