Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Witcher producent maakt next-gen RPG

Lords of the Fallen verschijnt in 2014.

Tomasz Gop, uitvoerend producent van de eerste twee The Witcher-spellen, heeft een nieuwe action role-playing game (RPG) in ontwikkeling. Lords of the Fallen komt in 2014 uit voor next-gen consoles en de pc. De voormalig medewerker van CD Projekt RED werkt samen met ontwikkelaar Deck 13 en uitgever City Interactive Games.

De ontwikkeling van Lords of the Fallen begon in september 2011. Gop vertelt dat het spel moeilijk moet worden. "Het is een uitdagend spel, action RPG, wat geavanceerde combat inhoudt. Het lopen door een gebied en vechten met tien vijanden neemt een uur in beslag. Dark Souls biedt een groot referentiekader, alhoewel we ook veel anders doen. We hebben bijvoorbeeld een skill tree [vaardigheden van personages ontwikkelen zich in stappen en spelers kunnen verschillende paden kiezen - red.]. Ik zou graag Borderlands noemen omdat wij ook iets als 'action skills' en klassen in de game hebben. Het is een hardcore spel dus we hebben veel tijd gestoken in het prototype."

De ervaring met next-gen consoles en pc's is volgens Gop "vele malen beter" dan een project voor huidige machines. "Het is fijner. Bovendien kunnen de aankomende consoles en pc's veel meer dan nu: DirectX 11, tessellation, anti-aliasing." Al deze grafische pracht doet met de aankomende generatie consoles geen afbreuk aan de gameplay.

Het eerste beeldmateriaal van Lords of the Fallen
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties