Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Witcher 3: Hearts of Stone - Evil's Soft First Touches, Toad Prince, Olfiri Mage

Versla de Toad Prince en de Olfiri Mage in de Evil's Soft First Touches quest in The Witcher 3: Hearts of Stone uitbreiding.

Er zijn twee methoden om het eerste gedeelte van de Witcher 3 DLC met de Evil's Soft First Touches quest te starten. Als je een savegame hebt waarin je level 30 of hoger bent, start je die simpelweg op. Heb je die niet, maakt de game er een voor je als je op New Game drukt. Houd er wel rekening mee dat je wordt aanbevolen om te starten vanaf level 32. Als je begint met New Game Plus is dat level 64.

Hoe je ook van start gaat, zodra je de game begint vind je een nieuwe quest in je logboek. Ga naar de Seven Cats Inn ten zuidoosten van Novigrad en lees het notitiebord om het balletje te laten rollen.

Het lezen van het notitiebord start een cutscene. Zodra deze voorbij is (en je de quest Enchanting: Startup Costs vrijspeelt), volg je de marker naar Garin Estate waar je een paar lolbroeken tegenkomt. Weersta hun bijdehante opmerkingen en ga vervolgens naar boven om met de chief te praten. Bij het verlaten van het gebouw word je streng toegesproken door een een dame. Hoor haar verhaal aan om de secundaire quest Rose on a Red Field te ontgrendelen.

Ga naar Oxenfurt en ga het riool in via de ladder. Activeer je Witcher Sense alvorens je door de nauwe passage loopt en onderzoek twee sets voetafdrukken. Bevecht de Drowner in de eerste kamer en gebruik daarna Witcher Sense om het lijk bij het traliewerk te onderzoeken. Nadat je de volgende kamer betreedt speelt een cutscene, waarin een figuur uit Geralt's verleden wordt geïntroduceerd.

Gebruik Aard om de rechterhoek van de muur te vernielen en vervolg je weg naar de marker. Bekijk de cutscene, val in het gat, bevecht nog een aantal Drowners en onderzoek het lichaam. Ga dieper het riool in en versla de Drowners, om vervolgens met Witcher Sense het slijm en de lijken te bestuderen. Volg de nieuwe marker en maak je klaar voor een boss fight zodra de cutscene voorbij is.

Toad Prince

De Toad Prince is een rotzak. Hij heeft een lange afstands aanval die je vergiftigt, hij kan je stun-locken met zijn tong, hij heeft een stamp-aanval die veel schade doet en omdat hij 180 graden in de lucht kan draaien is het moeilijk om achter hem te komen.

Hij is echter wel kwetsbaar voor Northern Wind, Golden Oriole, Cursed Oil en Yrden. De beste tactiek die wij vonden is om Yrden te casten, op hem af rennen en hem een paar slagen met je zwaard te verkopen. Daarna rap afstand nemen en rondjes rennen langs de rand van de kamer, terwijl je jezelf geneest en bommen naar het beest gooit.

Nadat je de Toad Prince verslaat val je bewusteloos. Je komt bij op een schip wat Ofier als bestemming heeft. Tijdens een lange cutscene kom je nog een bekend gezicht tegen, het weer slaat om en uiteindelijk kom je op een strand oog in oog te staan met een groep Ofieri warriors en een mage.

Olfiri Mage

Let erop dat je direct je bepantsering weer aantrekt zodra het gevecht begint. Concentreer je op het uitschakelen van de warriors voordat je je op de mage focust. Hij kan teleporteren en heeft een handjevol lange afstands aanvallen. Door kundig te ontwijken en Axii te gebruiken om hem te verlammen, maak je snel korte metten met hem. Je kunt anders ook wegrennen, ze volgen je niet ver.

Welke methode je ook kiest, vervolg je weg naar de marker wanneer je veilig bent en wacht tot het middernacht is. Uiteraard is er helemaal niets verdacht aan het ontmoeten van een mysterieuze vreemdeling die jouw hartenwens kan vervullen voor een kleine gunst, dus accepteer zijn aanbod. Loop verder naar de marker en werk door het dialoog om de quest te voltooien en het volgende gedeelte van het verhaal vrij te spelen.

Je krijgt de Open Sesame! en Dead Man's Party quest.


- Op de volgende pagina gaan we verder met de Dead Man's Party quest.

- Keer terug naar het begin van onze The Witcher 3: Hearts of Stone walkthrough.

Read this next