Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Witcher 3: Hearts of Stone - Dead Man's Party

Zo leid je in de Dead Man's Party quest in The Witcher 3: Hearts of Stone uitbreiding de bruiloft in goede banen.

Om de Dead Man's Party quest te beginnen, keer je terug naar Oxenfurt, ga je Shani's clinic binnen en ga je vervolgens naar boven. Wanneer de cutscene voorbij is, ga je naar de marker en praat je met Shani. Accepteer haar verzoek om haar te vergezellen naar het huwelijk en ga vervolgens de crypte in.

Smeer je zwaar met Spectre Oil in, want zodra je de centrale kamer bereikt wordt je in de val gelokt door een aantal Wraiths dus gebruik Yrden om snel van hen verlost te zijn. Gebruik je Witcher Senses en onderzoek de tombe in het noordoostelijke gedeelte van de kamer. Gebruik vervolgens de Censer en verspreid wierook in de aangeduidde gebieden. Keer daarna terug naar de centrale kamer en steek de toorts aan in het midden van de kamer.

Zoals alles in Geralt's leven gaat ook dit niet volgens plan en komen er ineens een aantal spoken tevoorschijn die je moet vernietigen voordat Vlod verschijnt. Laat hem bezit nemen van je en uiteindelijk zal hij jouw plaats innemen als Shani's date. Wanneer de cutscene voorbij is, gebruik je Aard op de gebroken muur in de centrale kamer en klim je door het gat. onderzoek het lijk om een sleutel te bemachtigen en volg de weg terug naar boven. Halverwege kom je wat spinnen tegen en Vlod doet vervelend maar de items hier maken het de moeite waard!

Wanneer je terug buiten bent, kan je niet fast travelen dus je moet te voet of te paard naar de marker. Vlod gaat terug bezit van je nemen, en op dat punt is het tijd om nieuwe vrienden te maken en je wat te ontspannen. Wees gewaarschuwd dat met varkens worstelen nogal frustrerend kan zijn en dat je een erg sterk Gwent deck moet hebben om te winnen van de Halflings.

Praat in het midden van het plein met de ouders van de bruid. Ze vragen je om de vuurspuwer op te sporken. Gebruik je Witcher Senses om de omgeving van de poortingang te onderzoeken. Volg de voetsporen naar een grote boom met een gebroken tak. Onderzoek de tak en volg de sporen dieper het bos in. Klim over de rotsen in de richting van het geluid. Hier vind je de fire eater. Jaag de hond weg of gebrik Axii om hem te kalmeren. Overtuig de vuurspuwer om terug naar het feest te keren. Wanneer je terug bij het stroompje komt, worden jullie door een wild everzwijn aangevallen. Gebruik Axii om een moeilijk gevecht te voorkomen. Wanneer het zwijg verslagen is en de fire eater terug in het kamp is, geniet je samen met Shani en de kinderen van zijn performance.

Na een aantal van deze afleidingen ga je dansen met Shani. Gaunter duikt op en zoekt ruzie. Vervolgens zijn er nog twee activiteiten voordat je opnieuw problemen krijgt. Na een lange cutscene, krijg je een nieuwe quest genaamd 'A Midnight Clear' en is het je taak om Shani op te vrolijken.

Zoek de rowan struik en pluk wat bessen. Ga vervolgens door alle dialoogopties. Er is een optionele romance scene hier als je je interesse laat merken, maar welk pad je ook neemt, de Midnight Clear quest is sowieso volbracht. Keer terug naar Oxenfurt en spreek met Olgeird om de Dead Man's Party quest te voltooien.


- Onze gids gaat verder met de Open Sesame! quest.

- Of keer terug naar het begin van onze Witcher 3: Hearts of Stone walkthrough.

Read this next