Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Witcher 3 gids

Onze Witcher 3 gids legt uit hoe je de belangrijkste items kan craften, alle ingrediënten vindt, elk beast vindt elk potje Gwent wint.

Er is een hoop content waar je doorheen kan kauwen in het laatste en afsluitende deel van het huidige Witcher-verhaal. Naast een hoop main quests, side quests en contracts zijn er ook een boel potions en magische enhancements die je kan craften.

In deze Witcher 3 gids bespreken we al het bovenstaande tot in de details. We hebben alles verdeeld in overzichtelijke pagina's zodat je snel de info die je nodig hebt kan opzoeken terwijl je de game aan het spelen bent. We hebben bijvoorbeeld alle potions verzameld en opgeschreven welke ingrediënten je allemaal nodig hebt om ze te craften, alsook waar je deze ingrediënten kan vinden. Of misschien ben je verslaafd geraakt aan Gwent? Geen probleem, we vertellen je hoe je elke kaart in de game kan vinden.

Als je op zoek bent naar hulp voor een specifiek gedeelte van de game, of een bepaalde quest, dan vindt je links naar onze main quest en side quest walkthroughs wat verder op de pagina. We gaan dit artikel ook vaak updaten in de komende dagen naarmate er meer informatie beschikbaar komt. Kijk dus snel eens terug als je informatie nodig hebt die op een pagina staat die nu nog niet helemaal klaar is.


Op deze pagina

The Witcher 3 - Signs: Aard, Axii, Igni, Quen, Yrden
Hoe gebruik je Geralt's Signs en hoe ze je een voordeel kunnen bieden ze in een gevecht.

Andere paginas:

The Witcher 3 - alchemy: potions, bombs, decoctions, oils, substances, ingredients
Alle items die je kan craften om je te helpen tijdens gevechten, en wat je nodig hebt om ze te maken.

The Witcher 3 - herb locaties in elke regio van de game
Waar je elke herb in de game kan vinden.

The Witcher 3 - crafting: components, repair kits, Glyphs en Runestones
Sommige van de meest handige goodies die je kan craften om je te helpen tijdens gevechten

The Witcher 3 - Trophies and Achievements: gamerpoints, unlocking, secret Achievements
Mis je een Trophy of Achievement? Hier is een lijst waar je ze gemakkelijk op kan afvinken.

The Witcher 3 - Places of Power: vind ze alle vijftien
We vertellen je regio per regio de locatie van elke Place of Power in The Witcher 3.

The Witcher 3 - Gwent tips en tricks om vaker te winnen
Verlies nooit meer een potje Gwent met onze essentiële tips.

The Witcher 3 - seks en relaties
Triss of Yennefer? Dankzij deze gids om vrouwen te verleiden moet Geralt geen keuze maken.

The Witcher 3 - bestiary
Volgt binnenkort!


The Witcher 3 walkthrough
Onze uitgebreide walkthrough van elke quest in de game.


Signs gebruiken in Witcher 3

Je krijgt wel wat uitleg in het begin van de game tijdens de tutorials maar eigenlijk gaan ze nogal snel over Geralt's magische Signs die je kan casten. Het is goed om al snel deze onder de knie te krijgen want de interface kan wat moeilijk doen en het loont zeker om te memoriseren wat elke Sign doet en waar deze ligt op het interface wiel.

Daarom dat we deze gids beginnen met een overzicht van wat elke Sign doet in de game

Haal alles uit de Aard Sign

Het Aard Sign is ontzettend handig om vijanden uit de weg te duwen. Zie het als een telekinetische duw en je hebt meteen een goed idee van hoe het werkt. Ook worden vijanden even kwetsbaar waardoor je snel een hoop damage kan uitdelen aan hen. Dit werkt ook op je omgeving: gebruik Aard Sign om door barricades en verzwakte muren te breken. Zo zal je een hoop geheime paden vinden.

Als je dus moeite hebt met een gebied te bereiken en je weet dat je daar moet zijn voor je quest, probeer dus eens een beetje Aard in het rond te gooien om te kijken of dat iets uitsteekt.

Waar en wanneer de Axii Sign gebruiken

Het Axii Sign is een soort mind-control op je vijand. Als je denkt dat iemand erg lastig gaat doen in een gevecht, kan je even Axii in hun richting casten zodat ze even uit de weg zijn. Je kan deze vaardigheid ook gebruiken tijdens bepaalde conversaties om hun manier van denken in jouw voordeel te draaien.

Igni correct gebruiken

Je raadt het misschien al aan de hand van de naam, maar Igni is Geralt's meest belangrijke spreuk om schade uit te delen. Cast de Igni Sign en je laat een vuurbal los op de vijanden voor je. Er is zelfs een kans dat je een vijand in brand laat schieten, waardoor deze gedurende langere tijd damage blijft nemen.

Wanneer Quen gebruiken

Quen kan je leven redden in gevaarlijke situaties door Geralt een beschermende bubbel te geven. Pas echter op: dit is meestal maar goed om één slag te incasseren. Daarna zal je waarschijnlijk het sign opnieuw moeten casten. Het blijft echter een heel handige Sign.

Vertraag je vijanden met Yrden

Als je Yrden gebruikt, merk je dat er een cirkel verschijnt. Alles en iedereen dat in deze cirkel terechtkomt zal vertraagd worden, wat het voor jou een stuk gemakkelijker maakt om rond hen heen te dansen en ze af te maken zonder al te veel gevaar. Het is geweldig tijdens gevechten met meerdere vijanden dus houd deze klaar tijdens dergelijke situaties.


- Het volgende gedeelte van onze guide legt je uit hoe je elk Alchemy item maakt.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties