Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Witcher 2 uitgesteld

X360-gamers moeten wachten tot begin 2012.

De Xbox 360 versie van The Witcher 2 zal iets later dan gepland verschijnen. Dat liet CD Projekt RED vandaag weten in een persbericht. De game zou normaal tijdens de drukke eindejaarsperiode verschijnen, maar staat nu op de kalender voor het eerste kwartaal van 2012.

CD Projekt RED vlucht daarmee niet weg van de moordende concurrentie die die eindejaarsperiode met zich meebrengt. De studio legt uit dat ze de extra tijd zullen gebruiken voor het optimaliseren van de game. The Witcher 2 zal immers niet zomaar een port zijn, maar zal hier en daar aangepast worden aan de noden van de Xbox.

Daarnaast geeft CD Projekt RED ook een tweede reden voor het uitstel. De developer heeft tijd nodig om de juridische strijd met Namco Bandai op te lossen. Namco kreeg immers te horen dat niet zij, maar THQ de X360-versie mag uitgeven. Een feit dat Namco aanvecht omdat CD Projekt contractueel verplicht zou zijn geweest de game eerst aan hen aan te bieden.

Hoe dan ook, The Witcher 2 is nog altijd onderweg richting Xbox 360. De game is het bovendien volledig waard om op te wachten, zoals je in onze review kan lezen.

De bekende Prison Break trailer voor The Witcher 2
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties