Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Witcher 2 komt naar X360

Maar ook meer info over patch 1.2 voor PC.

Tijdens de pre-E3 conferentie die CD Projekt deze avond organiseerde, lieten deze makers van The Witcher 2 en de mensen achter Good Old Games enkele interessante nieuwtjes vallen.

Het grootste nieuws is dat we The Witcher 2 eind dit jaar voor de X360 mogen verwachten. CD Projekt Red belooft dat we exact dezelfde gameplay zullen krijgen en dat The Witcher 2 dus een hardcore RPG zal blijven. Op grafisch vlak worden ons ook mooie beelden beloofd, hoewel tussen de lijnen wel af te lijden was dat de PC-versie grafisch superieur zal blijven.

Maar PC gamers hoeven gelukkig niet bang te zijn dat ze worden vergeten. Zo beloofde de studio dat alle nieuwe content die de X360-versie eventueel zal bevatten ook voor PC-gamers beschikbaar wordt. Bovendien lieten de ontwikkelaars ons verstaan dat ze hun geesteskind zullen blijven ondersteunen. En dat bewijzen ze morgen al, met patch 1.2.

Inderdaad, morgen mogen we patch 1.2 voor The Witcher 2 verwachten. Deze zal eerst en vooral enkele features toevoegen die door de community waren gevraagd. Zo worden de balancing issues die het begin van de game relatief gezien te moeilijk maken opgelost. Voorts werd het targeting systeem aangepast en is een probleem met het importeren van savegames uit The Witcher 1 opgelost.

Patch 1.2 zal ook een kapper toevoegen aan de game, zodat Geralt zijn kapsel kan laten veranderen. Het staartje viel immers niet bij iedereen in de smaak. Nog opmerkelijk nieuws: de DLC-exclusives die her en der te krijgen waren bij het preorderen worden morgen gratis bij iedereen ingepatcht.

CD Projekt kon op de conferentie overigens ook trots meedelen dat hun –DRM vrije– game in de eerste week meer dan 400.000 keer over de toonbank schoof. Eén van die 400.000 exemplaren is trouwens dat van President Obama, die de game kreeg toen hij in Polen op staatsbezoek was.

The Witcher 2 straks ook op X360
Over de auteur
Cedric Vanhoorebeeck avatar

Cedric Vanhoorebeeck

Editor & Community Manager EG Benelux

Cedric verzorgt je dagelijkse portie vers nieuws en onderwerpt af en toe ook eens een game aan zijn kritische blik. Je houdt hem beter te vriend, want hij is ook de moderator van dienst op deze site. Bovendien is hij ook jouw aanspreekpunt voor de Eurogamer crew. Het Eurogamer forum is dan ook zijn natuurlijke habitat.

Reacties