Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The War Z van Steam gehaald na misleidende reclame

Ontwikkelaar Hammerpoint Interactive biedt schoorvoetend excuus aan.

De Online Zombie Surival game The War Z is door Valve van Steam verwijderd. Op de Steam Store pagina van de game stonden features die helemaal niet in de game zaten. Hammerpoint Interactive geeft de misleidende (of beter gezegd: gelogen) reclame toe en biedt schoorvoetend excuus aan, maar vindt ook dat gamers beter moeten leren lezen.

The War Z was op Steam te koop voor 15 euro. Hammerpoint beloofde kopers 'meerdere gebieden met groottes van 100 tot 400 vierkante kilometer.' Eigenlijk was dat maar één gebied van 72 vierkante kilometer. Verder zou de game met 100 man tegelijk te spelen zijn, in werkelijkheid waren dat er hooguit 50. Ook zouden spelers eigen servers kunnen huren, maar ook dat bleek een wassen neus. Tevens verzweeg Hammerpoint dat de game nog in beta is (of een Foundation Release is, zoals ze het zelf noemen). Potentiële kopers wisten niet dat ze een game kochten die verre van af was.

Producer Sergey Titov zei erover het volgende. 'Het spijt ons dat sommige mensen de informatie verkeerd hebben gelezen, en we hebben ons best gedaan de informatie beter te presenteren.' Op de aangepaste Steam pagina klopte een hoop informatie echter nog steeds niet. Uit een opmerkelijk interview met Gamespy blijkt verder dat Titov grote moeite heeft de schuld bij zichzelf te leggen. Uit veel citaten blijkt dat hij eigenlijk vindt dat de kopers zelf een beetje dom zijn.

Toen het Steam forum werd overspoeld met boze reacties van kopers, ging Valve over tot nader onderzoek. Die heeft de game nu van de Steam Store gehaald en werkt samen met Hammerpoint om de game in betere staat alsnog op Steam uit te brengen. Kopers kunnen de game blijven spelen (voor zover de game überhaupt speelbaar is in dit stadium), maar ze kunnen ook hun geld terugkrijgen van Valve.

'Soms wordt er een foutje gemaakt. We hebben The War Z op Steam gezet terwijl het product nog niet af was. Dat spijt ons zeer, en we ondernemen stappen om teleurgestelde kopers tegemoet te komen,' aldus Doug Lombardi van Valve.

Het is de zoveelste keer dat The War Z negatief in het nieuws komt. Eerder gingen er geruchten dat de ontwikkelaar bans uitdeelde, simpelweg zodat die mensen de game opnieuw moesten kopen. Ondanks dat was The War Z gisteren een van de meest verkochte titels op Steam.

This article contained embedded media which can no longer be displayed.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen. .

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties