Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Swapper krijgt hulp van Indie Fund

Indiegame van ambachtelijke makelij.

The Swapper wordt de volgende game die financieel geruggesteund wordt door het Indie Fund, een fonds opgezet door enkele ontwikkelaars van succesvolle indiegames. Daarmee valt The Swapper in dezelfde categorie als games zoals daar zijn Q.U.B.E., Dear Esther en Monaco waarvan de ontwikkelaars allemaal hun game maakten of aan het maken zijn met financiële hulp, maar niet hoeven in te boeten op creatief vlak.

Allemaal goed en wel, maar wat is The Swapper nu precies? The Swapper is een 2D indiegame -sluit de pagina nog niet- met een prachtig unieke vormgeving en een leuke gameplaytwist. De visuals van de game zijn bijzonder gedetaillerd omdat de makers alle omgevingen eerst bouwden met echte klei om er vervolgens foto's van te nemen en daar met speciale belichtingstechnieken de omgevingen in de game van te maken.

De gameplay doet wat denken aan die van het ondergewaardeerde The Misadventures of P.B. Winterbottom, waar je klonen van jezelf kan maken. The Swapper doet er echter nog een schepje bovenop door je toe te laten hen ook te besturen.

Het ontbreekt het driekoppige team achter The Swapper alvast niet aan passie of creativiteit, getuige daarvan de awards die ze reeds binnenhaalden en het feit dat de game al ruim twee en een half jaar in de productiefase zit. Op een releasedatum blijft het echter wachten. Tot die tijd bekijken we met plezier nog een keer onderstaande trailer die intussen ook alweer van een half jaar geleden dateert.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen