Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Sims 5 wordt free-to-play

Ook The Sims 4 krijgt nog de nodige aandacht.

EA heeft een nieuwe Behind the Sims showcase gelanceerd met nieuwe informatie over The Sims 5. Die game zal worden uitgebracht met een free-to-play betaalmodel. De uitgever benadrukt wel dat na ook de release van de nieuwe titel The Sims 4 nog nieuwe content zal krijgen.

Je kunt de basisversie van The Sims 5 gratis downloaden. EA verduidelijkt ook dat er geen abonnement en geen 'energy mechanics' in de game zitten, iets wat vaak voorkomt in 'gratis' mobile games. In plaats daarvan kun je in de webwinkel van de game allerhande extra content kopen.

Zo wordt tijdens de presentatie het voorbeeld van een Winter Sports pack aangehaald, dat zowel activiteiten, outfits als andere zaken kan bevatten.

Ook The Sims 4 krijgt in de toekomst nog nieuwe content. EA benadrukt dat beide games in eerste instantie naast elkaar zullen bestaan. Om dat statement kracht bij te zetten, is er een nieuwe Stuff Pack genaamd Home Chef Hustle aangekondigd. Zoals de naam doet vermoeden, introduceert die Stuff Pack onder andere nieuwe manieren om te koken en geld te verdienen.

Meer details over Home Chef Hustle mag je later deze week verwachten. Op 14 september wordt de nieuwe uitbreiding uitgebreid toegelicht.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties