Skip to main content

The Order: 1886 ontwikkelaar reageert op kritiek

"Merkwaardig veel negativiteit."

The Order: 1886 regisseur Dana Jan reageert in een interview met de website Develop op de kritiek die de game voor de release al ontvangen heeft.

Zo werd de game bekritiseerd voor de grote hoeveelheid aan quick-time events, de zwarte widescreen-balken en de korte speelduur. Daarbij ontkent de studio grondig dat The Order: 1886 binnen vijf uur uit te spelen is. "Er is een merkwaardige hoeveelheid aan negativiteit voor onze game, wat er ook gebeurt", zegt Jan.

Volgens Jan zoeken mensen naar een reden om de game te haten. "Het kost veel meer moeite om iets aardigs te zeggen in plaats van iets negatiefs", vervolgt hij. "Het internet is de nieuwe speelplaats voor pestkoppen en ik denk dat een hoop mensen graag inspringen op alle negativiteit die onze game momenteel krijgt".

Desondanks is hij nog steeds enthousiast om te horen wat mensen die de game hebben gespeeld van de kwaliteit en kwantiteit vinden. Hij denkt echter niet dat het een goed idee is voor mensen om zich in de discussie te mengen en zich op te stellen als onpartijdige supporters van hun producten. "Ik wil dat ze hun eigen mening over de game vormen", sluit Jan af.

De releasedatum van The Order: 1886 is op 20 februari. De game is vanaf dan verkrijgbaar voor de PlayStation 4. In The Order: 1886 preview van Carl lees je over de zoektocht naar een geloofwaardig, verrassend Victoriaans Londen.

Bekijk op YouTube

Read this next