Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Medium-ontwikkelaar Bloober Team werkt samen met Konami aan nieuwe game

Is er een nieuwe Silent Hill in de maak?

Silent Hill-fans zitten ongetwijfeld op het puntje van hun stoel, want uitgever Konami heeft een samenwerking met ontwikkelaar Bloober Team aangekondigd. Aangezien die ontwikkelaar eerder al horrorgames zoals The Medium en Blair Witch heeft gemaakt, zijn de speculaties over een nieuwe Silent Hill volop gestart.

De overeenkomst tussen beide bedrijven laat Bloober Team om aan "zowel bestaande als nieuwe IP's" te werken. Bloober Team-baas Piotr Babieno meldt in een interview dat het "een historische dag voor hem is".

"Het feit dat een bekend bedrijf zoals Konami een strategische samenwerking met ons aangaat, betekent dat we nu ook deel uitmaken van de wereldleiders op vlak van gaming en daar een gelijke partner worden", aldus Babieno.

Enkele jaren geleden werkten Hideo Kojima en Guillermo del Toro nog aan een nieuwe Silent Hill, maar na het ontslag van Kojima bij Konami stierf die game een stille dood. Fans blijven echter geobsedeerd door P.T., de legendarische demo voor Silent Hills. Hier lees je nog eens Carls P.T. review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties