Skip to main content

The Matrix Awakens Unreal Engine 5 tech demo nu beschikbaar

Op PlayStation 5 en Xbox Series X/S.

The Matrix Awakens Unreal Engine 5 tech demo is nu beschikbaar voor PlayStation 5 en Xbox Series X/S. Dat onthult Epic Games in een nieuwe trailer die toont hoe de game er in Unreal Engine 5 uitziet en wat je juist mag verwachten qua gameplay.

De trailer bevat een intro waarin je ziet hoe de MetaHuman-technologie - die op een erg realistische manier mensen weergeeft - Neo (Keanu Reeves) en Trinity (Carrie-Anne Moss) omtovert in een erg realistische digitale versie van zichzelf. Daarna krijg je ook enkele fragmenten uit de Matrix-films te zien en schakelt het beeld automatisch over naar de gameplay.

Bekijk op YouTube

Daarin zie je hoe Neo, Trinity en het Unreal Engine 5-personage IO in een auto proberen te ontsnappen aan de slechteriken in maatpak uit The Matrix. Dat doe je door banden van auto's kapot te schieten of tijdig een bepaalde knoppencombinatie in te drukken. Verder bevat het geheel ook een gigantisch ontploffing en krijg je een voorsmaakje van wat er te beleven valt in de spelwereld van deze game.

Verder onthult Epic Games welke technologie ze allemaal toepassen op deze game. Zo bevat de game naast de MetaHuman-technologie ook betere VFX-effecten dankzij Niagara, zie je de hoe de Lumen-technologie 's nachts realistische lichteffecten neerzet en zorgt de Chaos-technologie voor verbeterde physics.

Read this next