Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is de laatste Nintendo game op de Wii U

Console blaast zijn laatste adem uit.

Nintendo laat weten dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild de laatste game is die het bedrijf voor de Wii U uitbrengt.

Nintendo of America-baas Reggie Fils-Aime licht de beslissing toe in een interview met gamesite Polygon. "Er zijn geen first party-games meer in ontwikkeling voor de Wii U. We bevinden ons echt aan het einde van de levenscyclus van de console."

Fils-Aime geeft ook aan dat bestaande Wii U games 'voorlopig' nog door Nintendo worden ondersteund. "Games als Mario Kart en Splatoon hebben nog altijd een groot publiek. We blijven deze games ondersteunen."

Er is meer Nintendo-gerelateerd nieuws. Zo kondigde de studio eerder deze week Fire Emblem Heroes aan voor iOS- en Android-apparaten. De ontwikkelaar onthulde vorige week ook de prijs en releasedatum van de Nintendo Switch.

Meer over The Legend of Zelda: Breath of the Wild weten? Lees dan ons overzicht van alle Zelda Breath of the Wild info die tot nu toe bekend is.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties