Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 release - Waar en wanneer kun je BOTW 2 kopen?

Alles wat je over de sequel moet weten.

Op 3 maart 2017 lanceerde de Switch, samen met een van de beste games ooit gemaakt: The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Gezien het grote succes van de game kon een vervolg dan ook niet uitblijven. Tijdens de E3 2019 bevestigde de Japanse studio Nintendo dan eindelijk waarop veel gamers al behoorlijk lang hoopten: er is een sequel op The Legend of Zelda: Breath of the Wild in ontwikkeling.

Er is tot nu toe weinig bekend over ‘The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2’, dat overigens nog geen officiële titel heeft. Tot nu toe hebben we het moeten doen met twee teasertrailers en een bericht over de uitgestelde release van de game. Hier lees je alles wat je over de nieuwe Zelda-game moet weten.

Op deze pagina:


The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 release - Wanneer kun je BOTW 2 kopen?

Tijdens de E3 2021 kwam Nintendo met een tweede korte trailer en een releaseperiode van The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2. De lancering van de game stond toen voor 2022 gepland, maar die is inmiddels uitgesteld. Het vervolg op Breath of the Wild wordt nu in de lente van 2023 verwacht.

Ook al is er nog geen bevestigde The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 releasedatum bekend, je kunt de game wel al pre-orderen bij verschillende winkels:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 komt vooralsnog exclusief op de Switch uit. Volgens geruchten is de game niet zonder reden uitgesteld en hangt dit samen met de komst van een nog niet aangekondigde Switch Pro met mogelijk 4K-ondersteuning. Het is namelijk twijfelachtig of de beelden uit de trailers wel met de originele Switch zijn opgenomen.


The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 Special Edition - Komt er een BOTW 2 Special Edition?

Op het moment van schrijven is er nog geen The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 Special Edition - of iets gelijkaardigs - aangekondigd. Toch is de kans zeer groot dat er naast de reguliere versie een of meerdere speciale edities van de game komen. Zo heeft de vorige game een Limited Edition, die bestaat uit de game, een cd van de soundtrack en een Master Sword of Resurrection figurine. Naar verwachting krijgt BOTW 2 een soortgelijke behandeling.


The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 trailer - Wat is er in de BOTW 2 E3 trailers te zien?

Er zijn tot dusver twee korte The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 trailers verschenen.

De eerste trailer is tijdens de E3 2019 getoond. Daarin zie je Link en Zelda die samen door een grimmige dungeon trekken. Er vallen een aantal dingen op. Zo is er om te beginnen een ondode (Ganondorf?) die mogelijk een grote rol in BOTW 2 gaat spelen. Het levenloze lichaam wordt door een groene geest weer tot leven gewekt. De zwartrode substantie die zich rap verspreidt, vergelijkbaar met ‘Malice’ uit het vorige deel, belooft verder weinig goeds. De geest grijpt even later de arm van Link, die nu ook over magische krachten lijkt te beschikken. Tot slot is in de trailer Hyrule Castle te zien, dat van de grond losbreekt en de lucht ingaat.

Hoewel de E3 2021 trailer de onheilspellende toon lijkt voor te zetten, wordt de focus meer op de spelwereld gelegd. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 speelt zich traditiegetrouw in Hyrule af. Toch is de wereld anders dan voorheen. Met onder meer een skydivende Link en zwevende eilanden lijkt de game vooral de verticaliteit op te zoeken. Verder zie je hoe Link met zijn betoverde arm stekelachtige ballen op Bokoblins terugkaatst en vlammen afschiet. De vraag is echter: is Link deze krachten wel de baas?

Over de auteur

Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties