Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom release - Waar en wanneer kopen?

Update: Switch OLED bundel.

Op 3 maart 2017 lanceerde de Switch, samen met een van de beste games ooit gemaakt. Gezien het grote succes van The Legend of Zelda: Breath of the Wild kon een vervolg dan ook niet uitblijven. Tijdens de E3 2019 bevestigde de Japanse studio Nintendo dan eindelijk waarop veel gamers al hoopten: er is een sequel in ontwikkeling.

Mondjesmaat druppelt er steeds meer informatie over de game binnen, die de afgelopen jaren met de officieuze subtitel 'Breath of the Wild 2' door het leven ging. Nu is er dan eindelijk een officiële naam voor de game: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Naast twee teasertrailers is er inmiddels ook een concrete releasedatum. Hier lees je alles wat je over de nieuwe Zelda-game moet weten.

Op deze pagina:

Cover image for YouTube videoThe Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Preview - Wat is Tears of the Kingdom?

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom release - Wanneer kun je de sequel kopen?

Tijdens de E3 2021 kwam Nintendo met een tweede korte trailer en een releaseperiode van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. De lancering van de game stond toen voor 2022 gepland, maar werd tot nader order uitgesteld. Inmiddels is Nintendo met een officiële releasedatum gekomen. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom lanceert op 12 mei 2023 exclusief voor de Switch. Daarmee lijkt tevens een einde te komen aan de geruchten over een Switch Pro.


The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom pre-order - Komt er een Special Edition?

Op het moment van schrijven is er nog geen Tears of the Kingdom Special Edition - of iets gelijkaardigs - aangekondigd. Toch is de kans zeer groot dat er naast de reguliere versie een of meerdere speciale edities van de game komen. Zo heeft de vorige game een Limited Edition, die bestaat uit de game, een cd van de soundtrack en een Master Sword of Resurrection figurine. Naar verwachting krijgt Tears of the Kingdom een soortgelijke behandeling.

Cover image for YouTube videoSequel to The Legend of Zelda: Breath of the Wild - E3 2021 Teaser - Nintendo Direct

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Switch OLED - Wat krijg je in de bundel?

Nintendo heeft een The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Switch OLED-model aangekondigd. Deze komt op 28 april 2023 uit en kost rond de 369 euro. De dock is overwegend wit met gouden details, met onder meer het iconische Triforce-embleem. Beide Joy-Con controllers zijn goudkleurig met links groene en rechts witte patronen in de stijl van de game. Let op: de game zelf zit niet bij de console inbegrepen en moet je dus apart kopen.

Daarnaast brengt Nintendo in de lijn van The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom ook een Pro Controller en Carrying Case uit. Deze komen tegelijkertijd met de game op 12 mei 2023 uit. De adviesprijs van beide accessoires is respectievelijk 75 euro en 25 euro.

Hier lees je de Switch OLED review.

Cover image for YouTube videoNintendo Switch – OLED-Model The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom Edition

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom trailer - Wat is er in de E3 trailers te zien?

Er zijn tot dusver twee korte Tears of the Kingdom trailers verschenen.

De eerste trailer is tijdens de E3 2019 getoond. Daarin zie je Link en Zelda die samen door een grimmige dungeon trekken. Er vallen een aantal dingen op. Zo is er om te beginnen een ondode (Ganondorf?) die mogelijk een grote rol in Tears of the Kingdom gaat spelen. Het levenloze lichaam wordt door een groene geest weer tot leven gewekt. De zwartrode substantie die zich rap verspreidt, vergelijkbaar met ‘Malice’ uit het vorige deel, belooft verder weinig goeds. De geest grijpt even later de arm van Link, die nu ook over magische krachten lijkt te beschikken. Tot slot is in de trailer Hyrule Castle te zien, dat van de grond losbreekt en de lucht ingaat.

Hoewel de E3 2021 trailer de onheilspellende toon lijkt voor te zetten, wordt de focus meer op de spelwereld gelegd. The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 speelt zich traditiegetrouw in Hyrule af. Toch is de wereld anders dan voorheen. Met onder meer een skydivende Link en zwevende eilanden lijkt de game vooral de verticaliteit op te zoeken. Verder zie je hoe Link met zijn betoverde arm stekelachtige ballen op Bokoblins terugkaatst en vlammen afschiet. De vraag is echter: is Link deze krachten wel de baas?

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties