Skip to main content

The Last of Us Part 2 had vermoedelijk ooit multiplayer op de agenda

Battle Royale op een nieuwe map was in de maak.

Ontwikkelaar Naughty Dog werkte vermoedelijk ooit aan een multiplayer-modus voor The Last of Us Part 2. Dat suggereert een recente datamine.

Youtuber Speclizer bracht details over die datamine naar buiten. Hij vond multiplayer-assets in de game die wijzen op een grote multiplayer-map. Gezien de grootte van de map was die mogelijk bedoeld als Battle Royale-arena. Ook assets voor een kompas en een player count wijzen in die richting. De ontwikkeling van The Last of Us Part 2 verliep grotendeels ten tijde van de explosieve groei van Fortnite en PUBG, wat die theorie verder aansterkt.

Verder is er ook een luister-modus-toestel gevonden. Dat toestel kon mogelijk instaan voor de communicatie tussen spelers. Ook rugzakken, uitrustingen en zelfs halsbanden - die kunnen wijzen op honden - zijn ontdekt.

Bekijk op YouTube

Naughty Dog heeft eerder al kenbaar gemaakt dat het team de ambitie had om een aparte multiplayer-modus in het universum van The Last of Us uit te brengen. Het is mogelijk dat die multiplayer van tafel is geveegd bij het begin van de pandemie nadat ook de singleplayer al vertraging had opgelopen.

Het staat buiten kijf dat er ooit aan een multiplayer voor The Last of Us Part 2 is gewerkt. Onze mening over de singleplayer lees je in de The Last of Us Part 2 review.

Read this next