Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Last of Us: Left Behind Walkthrough - alle Artefacts

Een complete gids om alle Artefacts, Trophies en Optional Conversations in The Last of Us: Left Behind DLC te vinden.

The Last of Us is ondertussen al een tijdje uit op PlayStation 3, maar fans hunkeren na al die maanden nog steeds naar meer. Niet vreemd natuurlijk, want de game wordt gezien als één van de beste games van de vorige generatie. Met de release van Left Behind, een DLC-pakket voor de game, krijgen de fans eindelijk een uitbreiding van het sterke verhaal voor hun kiezen.

Als je ergens vast komt te zitten of een bepaalde collectible niet kant vinden, dan hebben wij de oplossing voor je. We doen ons best om ons aan de feiten te houden, en geen spoilers in deze walkthrough te zetten, zodat je zo veel mogelijk van het verhaal te genieten terwijl je toch 100% haalt.

Deze walkthrough toont je de locaties van alle Artifacts, Optional Conversations an vertelt je hoe je alle Trophies unlocked, waaronder de volgende:

Don't Go - Easy: Speel Left Behind uit op de Easy-moeilijkheidsgraad
Don't Go - Normal: Speel Left Behind uit op de Normal- moeilijkheidsgraad
Don't Go - Hard: Speel Left Behind uit op de Hard- moeilijkheidsgraad
Don't Go - Survivor: Speel Left Behind uit op de Survivor- moeilijkheidsgraad
BFFs: Vind alle Optional Conversations in Left Behind
Picked Clean: Vind alle Collectibles in Left Behind Collectibles
Nobody's Perfect: Speel Jak X Combat Racing
Angle Knives - Versla Black Fang zonder geraakt te worden
Skillz: Win het waterpistoolgevecht
Brick Master: Win het wedstrijdje bakstenen gooien

Het is belangrijk om te weten dat als je Left Behind uitspeelt op de Survivor-moeilijkheidsgraad, dat je ook Trophies krijgt voor alle lagere moeilijkheidsgraden. Vijf Trophies in één klap dus!

The Last of Us: Left Behind Walkthrough inhoudsopgave

The Last of Us: Left Behind Walkthrough - Chapter 2: Mallrats - Zo haal je de Brick Master Trophy

The Last of Us: Left Behind Walkthrough - Chapter 3: So Close - Zo ontsnap je uit de Generator Room

The Last of Us: Left Behind Walkthrough - Chapter 4: Fun and Games, Chapter 5: The Enemy of My Enemy, Chapter 6: Escape from Liberty Gardens, Het Einde


Hoofdstuk 1: Back in a Flash - Zo ontwijk je de clicker

Het openingsfilmpje toont ons dat de gebeurtenissen in Left Behind plaatsvinden in het midden van het originele spel, net na het University Chapter. Het introduceert ook Riley, een vriendin van Ellie die ze al kende voordat het verhaal van The Last of Us van start ging.

Wanneer je de controle over Ellie krijgt, ga je met de trap die recht voor je staat omhoog en ga je recht vooruit. Je hoort al de geluiden van de eerste Clicker. Negeer die geluiden en ga recht naar Weston's Pharmacy. Kruip onder de poort door. Hier zijn geen vijanden dus je kan op je gemak de hele kamer doorzoeken naar handige items. Ga naar de achterkant van de toonbank die rechts staat van waar je binnenkwam. Ellie zal zeggen dat ze een first aid kit gevonden heeft in een andere kamer, maar er niet bij kan. Pak de Combination Note die op de grond ligt en verlaat de Pharmacy zoals je binnenkwam.

Aan de rechterkant van Weston's Pharmacy is de American Princess-winkel. Ellie gebruikt automatisch de cijfercode die je gevonden hebt om de poort te openen. Er zijn spores binnen, maar geen vijanden. Vind de apotheker in de achterste hoek van de kamer om de Pharmacy Key te nemen. Dit is niet een van de Artifacts die je nodig hebt trouwens, die krijg je vanzelf in handen door het verhaal te spelen. Neem ook zeker het Pharmacist's Note voordat je vertrekt!

Ga terug naar buiten maar pas op voordat je naar buiten gaat! Er wacht een Clicker op je. Druk op R2 om te focussen op Ellie's gehoor. Pak een baksteen en kruip onder de deur wanneer de Clicker passeert. Gebruik de baksteen om de Clicker af te leiden en keer snel terug naar Weston's Pharmacy. Keer terug naar de plek waar je de Combination Note vond en ga door de gesloten deur. Nadat Ellie de first aid kit checkt, ga je door het raam naar buiten.

Ga door de winkel die je rechts van je vindt. Wanneer je door het gat probeert te kruipen, zal het puin naar beneden vallen en het gat kruipen. Niets dat je daar tegen kan doen. Wanneer je de winkel binnenkomt, ga je naar rechts en kruip je door nog een gat. Kijk rond voor items voordat je alweer naar rechts gaat en baan je een weg door het puin. Neem alle spullen van de dode medic en raap ook het Salon Note op dat in de buurt van het lijk ligt.

Ga de trap af wanneer je de winkel verlaat en spring over de railing. Hiermee is Back in a Flash, het eerste hoofdstuk van Left Behind, uitgespeeld.

Over de auteur

Eurogamer staff

Contributor

Reacties