Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Last of Us geeft nieuwe details prijs

Alsook eerste gameplaybeelden.

De apocalyps is hot. Krijgen we op 21 december van dit jaar niet het echte eind van de wereld te zien zoals voorspeld door culturen allerhande, dan kunnen we de nasleep ervan wel naspelen in tal van games. Zo ook in The Last of Us, de nieuwste game van Uncharted-ontwikkelaars Naughty Dog.

Vandaag onthulde het Amerikaanse magazine Game Informer de eerste echte ingame screenshots van de game en kwamen we meteen ook wat nieuwe details aan de weet. Zo verraadt één van de beelden dat (althans een deel van) het verhaal van The Last of Us zich in Pittsburgh in de Amerikaanse staat Pennsylvania zal afspelen.

Eveneens te zien op de beelden zijn vuurwapens en een meleegevecht, wat doet vermoeden dat de combat gebaseerd zou kunnen zijn op die uit Uncharted. Wapens zullen uiteraard geen eeuwigheid meegaan, je dient er dus rekening mee te houden dat het een kwestie van tijd is voor je huidige schietijzer de geest geeft en je op zoek moet naar een vervanger.

De hoofdrollen in de game zijn dan wel weggelegd voor het duo Joel en Ellie, als speler krijgen we enkel de controle over Joel en zal Ellie door de AI bestuurd worden. Naughty Dog benadrukt dat ze gamers niet met haar als een zak balast willen opzadelen; er wordt dan ook veel aandacht besteedt aan het op punt stellen van haar artificiële intelligentie.

Deze veelbelovende PS3-exclusive verschijnt in het beste geval op het einde van 2012 en in het slechtste geval begin 2013. Alhoewel 'slecht' misschien niet de beste omschrijving van dat laaste geval is, want dat zou betekenen dat de voorspelde apocalyps voor dit jaar uitbleef.

Getagged als

Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen