Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Last Guardian uitgesteld

Geldt ook voor Ico/SotC Collection.

Middels een bericht op de Europese Playstation Blog heeft Phil Lynch, Europees Product Manager van Sony, laten weten dat zowel The Last Guardian als de HD-collectie van Ico en Shadow of the Colossus vertraging op hebben gelopen.

Lynch schrijft:"SCEE kan bevestigen dat we de release van Ico/Shadow of the Colossus Collectie en The Last Guardian uitstellen van hun respectievelijke launchperiodes, zijnde lente 2011 en winter 2011. We zullen meer informatie over een releaseperiode op een later tijdstip geven."

Daarnaast betuigt Fumito Ueda, baas van Team Ico en designer van The Last Guardian, zijn spijt in een bericht:

"Op de Tokyo Game Show heb ik vorig jaar aangekondigd dat The Last Guardian, die momenteel ontwikkeld wordt, uit zou komen met de feestdagen in 2011. Maar ik heb besloten deze releaseperiode uit te stellen, om zo te voorzien in meer uitdaging en een betere kwaliteit van de content voor spelers en om aan de verplichtingen van een First Party Studio te voldoen."

"Alle leden van mijn productieteam werken hard samen om de game te ontwikkelen en uit te brengen met First Party Studio-kwaliteit. Ik verontschuldig me tegenover alle consumenten die zo lang hebben gewacht op The Last Guardian, maar ik smeek om jullie geduld. Ik zal op een later tijdstip een nieuwe releaseperiode aankondigen."

Hoewel er nog niks bekend is over een nieuwe releasedatum, is het mogelijk dat de Ico/Shadow of the Colossus Collectie het einde van dit jaar nog redt, gezien de originele releaseperiode. The Last Guardian zal dus hoogstwaarschijnlijk pas volgend jaar uitkomen.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen