Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Last Guardian slaat TGS opnieuw over

We eten onze hoed op!

The Last Guardian, het PS3-spel van Team ICO dat we voor het eerst in 2009 zagen opduiken, zal volgens de ontwikkelaar voor het tweede jaar op rij niet te zien zijn op de aankomende editie van de Tokyo Game Show...

...nadat we even al schreeuwend het redactielokaal uitgelopen zijn, gaan we verder met wat marketing manager Brian Dunn te zeggen heeft over deze keuze: "We willen bij deze bevestigen dat The Last Guardian niet aanwezig is binnen de planning van de Tokyo Game Show."

"Toch kan ik verzekeren dat Ueda-san (de bedenker van het spel, red) en de rest van het ontwikkelteam druk aan het werk zijn om de man zijn visie tot leven te wekken en de beste spelervaring mogelijk af te leveren," aldus Dunn.

Mocht je ondertussen al niet meer weten waarover The Last Guardian precies zal draaien, dan frissen we jullie geheugen nog even op. In deze PS3-game zul je op pad gaan met een jongetje en zijn griffioen-achtig wezen Torico. Het duo zal samen de spelwereld verkennen - net zoals in ICO -, terwijl het kleine mannetje zijn kompaan kan beklimmen - net zoals in Shadow of the Colossus -.

Enige troost komt uit het feit dat PS3-bezitters binnenkort aan de slag mogen gaan met de Ico and Shadow of the Colossus: The Collection, waarin beide spellen compleet in HD-graphics terug te vinden zijn. Verwacht vandaag nog een review van deze bundel op Eurogamer Benelux.

De E3 van twee jaar geleden rond The Last Guardian.

Reacties