Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Last Guardian nog steeds in ontwikkeling

Fumito Ueda behoudt creatieve supervisie.

De ontwikkeling van The Last Guardian is nog steeds in volle gang, meldt Fumito Ueda op zijn website. Ondanks zijn vertrek bij Sony, verzekert Ueda de creatieve supervisie van het spel als freelancer voort te zetten.

Het spel werd voor het eerst aangekondigd tijdens de E3 2009. In de drie en een half jaar daarna bleef het voornamelijk stil rond de game. Het team ondervond tijdens de ontwikkeling van het spel technische problemen. Hierdoor duurt de ontwikkeling langer dan gepland. Shuhei Yoshida, president van Sony Computer Entertainment, heeft echter gemeld dat het spel nog steeds in ontwikeling is. Sony heeft Santa Monica Studios ingezet om Team Ico te helpen gedurende het moeizame ontwikkelproces. Momenteel is geen releasedatum geprojecteerd. "Ik wil graag melden dat details van The Last Guardians release volledig bij Sony Computer Entertainment liggen, niet bij mijzelf. Blijf wachten op hun officiële aankondiging," aldus Ueda.

Team Ico's vorige twee spellen, Ico en Shadow of the Colossus, kenden beide een ontwikkelperiode van ongeveer drie jaar. Het team trekt tijd uit voor haar projecten. Het geduld van de fans The Last Guardian kan dus zeker beloond worden, gezien de positieve reacties op hun vorige twee werken.

Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties