Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Yoshida: "The Last Guardian nog steeds in ontwikkeling"

Wordt het een game voor PlayStation 4?

Tijdens een interview met GamesIndustry.biz bevestigt Sony-baas Shuhei Yoshida dat The Last Guardian nog steeds in ontwikkeling is.

The Last Guardian is al sinds 2007 in ontwikkeling en zou oorspronkelijk in 2011 op de PlayStation 3 verschijnen. De releasedatum werd vervolgens een aantal keren opgeschoven. Uitgever Sony heeft de voorbije jaren niet veel informatie meer vrijgegeven rond de game. De vraag rees dan ook of ontwikkelaar Team Ico nog wel aan het spel werkte.

De game van Ico en Shadow of the Colossus-bedenker Fumito Ueda is dus wel nog in ontwikkeling. Een releasekader is er nog niet en er is ook geen zekerheid meer over het platform waarop het spel uitkomt. Tijdens het interview antwoordt Yoshida daarover ontwijkend: "Ah, ik mag me er echt niet over uitspreken."

Yoshida: "We wachten nog steeds op het beste moment om het spel opnieuw te introduceren. Het ontwikkelingsteam is groot en werkt er nog steeds aan, hier in het gebouw van Sony Studios Japan. Ueda is nog steeds betrokken bij het project. Ondanks dat hij geen werknemer van Sony is blijft hij verder werken aan The Last Guardian. Gewoon uit passie voor het product."

Fans van Ueda's games halen opgelucht adem. Nadat Jack Tretton van Sony's Amerikaanse tak vertelde dat de ontwikkeling tijdelijk stil was gelegd, werd het ergste gevreesd. Yoshida corrigeert meteen de uitspraak van z'n Amerikaanse collega: "De ontwikkeling van The Last Guardian heeft nooit stil gelegen. Wat we eigenlijk wilden zeggen is dat de informatievoorziening voorlopig even stil ligt. Het team werkt ondertussen volop verder."

Over de auteur
Lazlo Cootmans avatar

Lazlo Cootmans

Redacteur

Student journalistiek die zich vooral met videogames bezighoudt. Ondanks dat hij niks tegen andere platformen heeft, speelt hij vooral games op z'n PlayStation of pc. Wanneer hij niet aan het gamen is of schrijft voor Eurogamer, schrijft hij verhalen of maakt hij muziek met z'n gitaar.

Reacties