Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

De Humble Indie Bundle V kent zijn klassiekers

Amnesia, Psychonauts, Limbo en Superbrothers voor een zacht prijsje.

De nieuwe Humble Indie Bundle is voorgesteld en het is er eentje om duimen, vingers en heel wat andere lichaamsdelen naar keuze bij af te likken! Het principe blijft nog steeds hetzelfde: vanaf 1 euro krijg je 4 games en enkele soundtracks die je via steam kan unlocken. Als je over het gemiddelde bedrag gaat, krijg je nog een extra game.

De games in kwestie zijn stuk voor stuk halfgoden in het indiewereldje:

Allereerst is er Amnesia: Dark Descent, een game die je met weinig middelen de schrik op het lijf jaagt. Het is een eerstepersoons horrorspel waarbij je vaak met een brandende lucifer door donkere kerkers moet sluipen terwijl achter elke hoek een monster kan zitten waartegen je niets maar dan ook niets kan beginnen. Tenzij je vindt dat je verstoppen in een donker hoekje een goede aggresieve strategie is.

Dan is Limbo, een sidescroller waar je als klein jongentje door een droomwereld moet lopen om je ontvoerde zus terug te vinden. De game is moeilijk te omschrijven en het is waarschijnlijk best om het zelf eens te spelen, naar onze kick-off te kijken of onze review nog eens na te lezen.

De derde game is al wat ouder, maar daarom niets minder waard. Psychonauts is een game van de hand van gamegrootmeester Tim Schafer die origineel op de vorige generatie consoles uitkwam. In deze bizarre game moet je je psychische krachten aanwenden om allerlei puzzels op te lossen. Psychonauts is een cultklassiekers die je moet gespeeld hebben als je van puzzelgames houdt.

Dan is er ook nog Superbrothers: Sword en Sworcery, een modern spel dat zo uit het NES tijdperk lijkt te komen. De game is opgedeelde in verschillende "sessions" waar jij je door moet puzzelen door de juiste voorwerpen op het juiste moment te selecteren.

Als je meer dan het gemiddelde bedrag betaalt, krijg je er nog een vijfde spel bij dat volgens ons die enkele extra euro's zeker waard is. Bastion plaatst je in de schoenen van een witharig jongetje dat ontwaakt nadat een vreemde kracht de hele wereld uit elkaar heeft gerukt. Met een arsenaal aan slag- en vuurwapens, spreuken en power-ups moet hij verschillende levels doorkruisen om het Bastion ( een vliegend fort dat dient als hub) te herstellen, overlevenden te vinden en het antwoord te vinden achter de allesverwoestende kracht die in zijn wereld huis heeft gehouden. Onze reviewer was overtuigd.

En als laatste krijg je de soundtracks voor al deze games, die vaak ook al in de prijzen zijn gevallen.

Zin in vijf games met een gemiddelde reviewscore van 9 op 10 én hun soundtracks? Op onderstaande link kan je de bundel aanschaffen.

De Humble Indie Bundle V

Over de auteur

Niels Jani avatar

Niels Jani

Tekstspuier

Niels heeft een ongezonde obsessie voor alles wat met gamen te maken heeft. Zijn therapeut raadde hem dan ook aan om voor Eurogamer te beginnen schrijven.

Reacties