Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Elder Scrolls Online: Greymoor release met een week uitgesteld

ZeniMax-medewerkers moeten nog wennen aan het werken van thuis.

ZeniMax Online Studios laat weten dat de release van The Elder Scrolls Online: Greymoor vertraging heeft opgelopen. Een precieze nieuwe datum is er niet, maar volgens de ontwikkelaar gaat het om een vertraging van hooguit een week. Normaal gezien stond de release van de pc-versie gepland voor 18 mei, dus sowieso kunnen we nog steeds voor eind mei de nieuwe regio verkennen. Op 2 juni komt de uitbreiding vervolgens naar de PlayStation 4 en de Xbox One.

Als oorzaak voor de vertraging wijst de ontwikkelaar naar het coronavirus. Alle medewerkers werken door de huidige lockdown-maatregelen van thuis uit, maar dat vraagt nog wat aanpassingswerk. Daarnaast zijn er momenteel ook meer The Elder Scrolls Online-spelers dan normaal, wat voor extra werk zorgt.

De bèta-versie van Greymoor start wel nog steeds op 20 april. Ook daar zorgt het coronavirus echter voor problemen. Zo hebben de Franse stemacteurs niet tijdig hun teksten kunnen inspreken, waardoor die initieel zullen ontbreken in de bèta.

Begin dit jaar is The Elder Scrolls Online: Greymoor officieel aangekondigd. De nieuwe uitbreiding brengt ons naar een door vampieren gecontroleerd Skyrim. Vorig jaar bracht The Elder Scrolls Online spelers nog naar Elsweyr, zoals je leest in onze The Elder Scrolls Online: Elsweyr review.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties