Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Elder Scrolls Online: Blackwood aangekondigd

Een prequel op The Elder Scrolls 4: Oblivion.

De The Elder Scrolls Online: Blackwood-uitbreiding is deze nacht officieel aangekondigd. Die uitbreiding speelt zich achthonderd jaar voor de gebeurtenissen in The Elder Scrolls 4: Oblivion af en is dus een prequel. Dat maakt Bethesda bekend via een teaser.

In de Blackwood-uitbreiding krijg je de taak om de plannen van de grote Oblivion-baas Daedric Prince Mehrunes te achterhalen. Volgens Bethesda bevat de uitbreiding meer dan dertig uur aan verhaal, tal van zijmissies en kun je voor de eerste keer ook de omgevingen verkennen samen met een companion, net zoals in de andere The Elder Scolls-games.

Daarnaast bevat dit hoofdstuk ook tal van locaties uit Oblivion. Zo verken je de Imperial City of Leyawiin, de troebele moerassen van Shadowfen en natuurlijk ook de Blackwood-regio waar de uitbreiding om draait.

Bekijk op YouTube

The Elder Scrolls Online: Blackwood komt op 1 juni uit voor pc en op 8 juni voor consoles. In afwachting daarvan kun je al de slag met de Flames of Ambition DLC. Die komt op 8 maart uit voor pc, Mac en Stadia en op 16 maart voor PlayStation- en Xbox-consoles. Die DLC vormt tevens de start van het hele jaar durende Gates of Oblivion-verhaal.

Wij mochten voor jullie alvast Lead Encounter Designer Mike Finnigan interviewen over de nieuwe content. Dat interview is te bekijken op het Twitch-kanaal van Bethesda Softworks Benelux.

Read this next