Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition - 5 dingen die je moet weten

Fus Ro Daar gaan we weer.

Vandaag lanceert The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het is ondertussen bijna vijf jaar geleden dat uitgever Bethesda je voor de eerste keer in de schoenen van de Dragonborn schoof. Of in de Deadric laarzen. Een half decennium later brengt Bethesda de fantasy-RPG naar de huidige generatie consoles. Hier lees je vijf dingen die je over de drakensimulator moet weten.

Grafische verbeteringen tegenover het origineel

De Skyrim Special Edition is een opgepoetste versie van het origineel op de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Aangezien de hedendaagse hardware grafisch een pak meer aankan, heeft Bethesda Skyrim van een nieuw likje verf voorzien.

Vooral de lichteffecten zijn drastisch gewijzigd. De warme gloed van de zon is stukken realistischer dan het koude winterzonnetje van vijf jaar geleden. Ook is er een diepte-effect ingevoerd, zodat objecten die ver weg van je zijn vager lijken. Het landschap is ook meer met planten en bloemen bezaaid, wat voor een minder kale ervaring zorgt.

Ga verder naar het volgende The Elder Scrolls 5: Skyrim Special Edition feit.

Over de auteur

Bert Van der Hoogerstraete avatar

Bert Van der Hoogerstraete

Redacteur

Bert is niet meer zo actief voor Eurogamer Benelux als vroeger, maar schrijft wel nog steeds graag reviews. Hij wisselt kleurrijke Nintendogames af met de duisternis van Bloodborne en wacht al tien jaar tevergeefs op een nieuwe Golden Sun.

Reacties

More Nieuws

Meest recente artikelen