Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Dota 2 International 2015: dag 1

Twee ex-winnaars uitgeschakeld.

The International 5 Main Event is in volle gang. Het Dota 2-evenement opende gisteren onder luid enthousiasme van de duizenden toeschouwers in Seattle's Key Arena. Favoriete teams werden luid aangemoedigd en de spelers blaakten van zelfvertrouwen, als ook een gezonde dosis stress.

Niet verwonderlijk, want de inzet is direct groot: vier teams moeten meteen de eerste dag het strijdtoneel verlaten. Welke verliezers naar huis gaan met 'slechts' 50.000 dollar en welke teams doorstoten naar de volgende ronde, lees je in onze samenvattingen van de gespeelde matches.

LGD vs. Team Empire (2-1)

De eerste beste-van-drie wedstrijd is meteen een confrontatie tussen twee verschillende speelstijlen. De trage, methodologische strategie van het Chinese LGD tegen de ongebreidelde agressie van het Russische Team Empire. Het levert meteen een paar erg spectaculaire en dramatische games op.

Tijdens de eerste game lijkt Team Empire LGD in snelheid te pakken. Onder aanleiding van sterspeler Resolut1on zijn Dragon Knight staan ze al snel aan de poorten van de tegenstander te kloppen. Het verlies van LGD lijkt onvermijdelijk, maar dan bezwijkt Team Empire onder zijn eigen arrogantie. In plaats van rustig de Barracks van LGD te vernietigen, duiken ze te ver in het vijandige kamp en worden meedogenloos afgestraft. Dankzij dit kantelmoment kan LGD naar adem happen en krijgt het de tijd om Sylars Phantom Lancer te laten groeien tot een onstopbare bulldozer. Ondanks Team Empire's indrukwekkende start, geven ze alsnog de overwinning uit handen.

In de tweede game zijn de rollen omgekeerd. LGD neemt vanaf minuut één het heft in handen en domineert het eerste half uur. Team Empire heeft echter zijn lesje geleerd van de vorige game en neemt de tijd om Anti-Mage te laten groeien. Dit geduld verzekert het Russische team uiteindelijk de zege en de score staat weer gelijk.

De derde game is echter een totale anti-climax. LGD heeft volledig de touwtjes in handen. Team Empire komt nooit in de match en op geen enkel moment komt de Chinese overwinning in het gedrang. Na deze erg overtuigende, maar saaie overwinning gaat LGD verder naar de volgende ronde en verdwijnt Team Empire naar de Lower Bracket.

CDEC vs Cloud9 (2-0)

CDEC is de ultieme underdog van TI5. Ze komen recht uit de kwalificatierondes en plaatsen zich meteen in de Upper Bracket. De overtuigende overwinning tegen Cloud9 bewijst meteen dat dit team zijn plaats niet gestolen hebben.

Slechts twee matches heeft het Chinese CDEC nodig om met één van de meest geliefde westerse teams af te rekenen. In de eerste game zorgt een uitmuntende Clockwork er voor dat de Cloud9 carries nooit in het spel komen. En in game twee zorgt het duo Lina-Dark Seer voor complete vernietiging tijdens de teamfights.

Twee erg overtuigende overwinningen voor CDEC, maar niet echt spannend voor de doorsnee toeschouwer.

MVP Phoenix vs. Newbee (1-0)

Één enkele match beslist of de titelverdediger Newbee tijdens de eerste dag al meteen het toernooi moet verlaten. Deze hoge inzet resulteert in een erg spannend potje Dota 2.

Doorheen heel de match is het nooit echt duidelijk welk team het voordeel heeft. Net wanneer MVP op kraken staat, tovert het team een goed gevecht uit de hoed. Newbee komt terug van een achterstand dankzij goed getimede agressie. Het is een match waarbij je heel de tijd op het puntje van je stoel zit.

Maar uiteindelijk is Newbee niet opgewassen tegen het powerduo Juggernaut-Shadow Fiend van MVP. De Chinese winnaar van verleden jaar is het eerste team dat TI5 verlaat.

Na'vi vs. Vici Gaming (0-1)

Na'vi is een andere voormalige TI-winnaar die op de eerste dag van het toernooi op de rand van uitschakeling staat.

Tijdens de hele wedstrijd lopen de Russische fan favorieten achter de feiten aan. Het Chinese Vici Gaming heeft op een gegeven moment dubbel zoveel kills als Na'vi. Toch weet sterspeler XBOCT met enkele risicovolle acties zijn team in het spel te houden. Maar een enkele keer gaat het mis en bevindt hij zich compleet uit positie.

Vici Gaming zet vervolgens alles op een ultieme aanval op het vijandige kamp. Wat volgt is een spannend gevecht waarin beide teams alles uit de kast halen. Uiteindelijk moet Na'vi echter de duimen leggen en verdwijnt er opnieuw een oud winnaar uit het toernooi.

Virtus Pro vs. Fnatic (1-0)

Tijdens deze eliminatiematch neemt Virtus Pro het Maleisische Fnatic van in het begin in een houdgreep om vervolgens erg geduldig al het leven uit hun tegenstander te persen. Lange tijd weigeren de Russen om een einde te maken aan de doodstrijd van Fnatic, maar uiteindelijk is één uitgebreide aanval genoeg om een plaats in de volgende ronde te verzekeren.

Opnieuw een game die de liefhebber kan overslaan.

Invictus Gaming vs MVP Hot6 (1-0)

Aan het einde van de eerste dag zit nog een ex-winnaar op de strafbank: ook Invictus Gaming is slechts één game van de uitschakeling verwijderd.

De extra stress lijkt echter motiverend te werken. Dankzij het agressieve trio van Xi's Spirit Breaker, Ferrari's Shadow Fiend en BurNings Phantom Lancer weten ze halverwege de match het laken naar zich toe te trekken. Wanneer Invictus Gaming uiteindelijk aan de belegering van het vijandige kamp begint, is al snel duidelijk dat MVP Hot6 niet tegen de sterk gevoede heroes is opgewassen.

Invictus Gaming blijft dus als enige in de running om het eerste team worden dat de The International meermaals kan winnen.

Niet helemaal vertrouwd met Dota 2 of The International? Lees dan alles wat je moet weten over The International 2015.

Blijf Eurogamer Benelux volgen voor meer The Dota 2 International Championships 2015 nieuws!

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Bruce Vandeweyer avatar

Bruce Vandeweyer

Afgekickt

Speelt zelf steeds minder en minder games, maar blijft als liefhebber het wereldje volgen.

Reacties