Skip to main content

The Division tips en tricks

Alle The Division tips en tricks op een rij. Snel geld en Dark Zone Credits verdienen, beste perks, beste builds, beste wapens, beste end game gear.

The Division is vandaag officieel uit. Wat mag je van de game verwachten? The Division is Ubisofts antwoord op Destiny. Een MMO-shooter met quests, loot en een PvP zone. Een heleboel dingen om rekening mee te houden dus. Enkele handige The Division tips zijn dus altijd mooi meegenomen.

New York is dankzij een dodelijk virus in een post-apocalyptisch landschap veranderd. Het is jouw taak om de orde te herstellen. Verwacht je tijdens deze missie aan een heleboel levelen, talents, skills en perks om vrij te spelen.

Om er voor te zorgen dat je de competitie steeds een stapje voor blijft, bieden we deze The Division gids aan. We breiden onze tips en tricks de komende weken geregeld uit. Keer dus regelmatig terug om op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in The Division.


The Division tips inhoudsopgave

Op deze pagina: The Division beginner en geavanceerde tips
New York kan overweldigend zijn. Lees dus eerst de 10 beginner tips en schakel dan over naar de geavanceerde tips.

The Division - snel levelen, Agent level en Dark Zone rank verhogen
Trucjes en richtlijnen om snel de level cap te bereiken.

The Division - snel geld en credits verdienen
Vul je zakken of spaar voor die exclusieve wapen mod.

The Division - snel Dark Zone Credits verdienen
Word snel rijk om zo die endgame wapens te kopen.

The Division - beste perks om te unlocken
Niet zeker welke Perks je eerst moet kiezen? We helpen je op de goede weg.

The Division - beste builds en wapens voor groups en solo
We leggen uit welke abilities, talents en wapens het beste bij elke rol passen.

The Division - wat zijn Phoenix Credits en hoe farm je ze
Alles wat je over de endgame currency moet weten.

The Division - snel end game gear en loot farmen
Na level 30 begint de game pas en draait alles rond de kwaliteit van je wapens en uitrusting.


De 10 belangrijkste The Division beginner tips

Gebruik altijd cover
Als je geen cover gebruikt, ga je veel sterven. Zo simpel is het. Wanneer de game je aan het begin vertelt dat het in essentie een cover shooter is, is dit niet gelogen. Duw op X/A om dekking te nemen en opnieuw op X/A om tussen cover te bewegen. Zorg dat je altijd achter beschutting zit wanneer je je wapen herlaadt, anders ben je gewoon een schietschuif die met zijn geweer staat te sukkelen. Dus, regel nummer één: gebruik altijd cover.

Leer vijandige aanvalspatronen
Bijna elke Encounter en Mission heeft meerdere golven vijanden om te verslaan. Je krijgt een waarschuwing over je radio, dus houd altijd nog wat explosieven over voor het einde van het gevecht. En bestudeer vijandige aanvalspatronen. Vijanden met knuppels lopen recht naar je toe. Een grote rode cirkel betekent dat een granaat je richting op vliegt, dus duik uit de weg. Blijf uit de buurt van slechterikken met vlammenwerpens en schiet op de brandstoftanks op hun rug. Een geslaagd gevecht begint bij je kennis over de vijand.

Zoek op je map nieuwe Encounters
Zoek constant op je map nieuwe dingen om te doen. Zoom in en uit met de triggers en draai je map met de linker stick. Zoek nieuwe Encounters in de vorm van groene en blauwe markers. Voltooi deze voor een mooi XP en loot boost.

Mod je wapens en gear
Maak er een gewoonte van om geregeld je uitrusting en wapens te checken. Voor je het weet zit je rugzak vol opties. Niet elk paar handschoenen van level 6 is hetzelfde. Sommige verhogen bijvoorbeeld je verschillende skills of de hoeveelheid kogels die je draagt. Zorg er voor dat je altijd de beste gear draagt. En vergeet ook niet dat je je wapens en gear met mods kunt verbeteren. De mods bevestigen zich niet permanent aan een wapen, dus je kunt ze tussen verschillende geweren veranderen. Geen reden dus om ze te op te sparen of niet te gebruiken.

Vermoord honden en help burgers
Je vindt ons misschien harteloos maar in het post-apocalyptische New York telt elk stukje XP. Geen reden om sentimenteel te doen, verlos gewoon die viervoeter van zijn lijden. En help burgers wanneer ze om een med kit vragen. Alle kleine beetjes XP helpen om snel te levelcap te bereiken.

Neem loot van de AI, niet van spelers
In de Dark Zone draait alles rond loot. Ga naar de Landmarks en vecht met de purperen vijanden. De loot die ze laten vallen is helemaal van jou. Het is natuurlijk verleidelijk om andere spelers aan te vallen wanneer je ziet dat ze loot dragen. Dit wordt trouwens aangegeven door de gele zakjes rond hun middel. Doe dit enkel als je met een groep op stap bent en je zelfvertrouwen groot genoeg is. Vuurgevechten in de Dark Zone escaleren snel en wanneer je Rogue gaat, is er voor een tijdje geen weg terug.

Ontwijk groepen Rogues
Wanneer je rustig in de Dark Zone rondloopt en je ziet een groep rode doodskoppen op je afkomen, zet het dan meteen op een lopen. Dit is duidelijk een groepen spelers die samenwerken om iedereen hun loot te stelen. Sommige stukken van de beste loot krijg je door een hoge Rogue rating te overleven. Als je dus niet in een grote groep zit, maak dan dat je wegkomt. Jij bent het doelwit.

Gebruik geregeld de Extraction Zones
Laat geregeld de loot die je in de Dark Zone vindt extracten. Des te langer dat je met je gevonden voorwerpen rondloopt, des te groter de kans dat je het verliest aan een andere speler. Elke keer dat je Dark Zone loot opraapt, draag je een gele zak met een radioactief symbool om je middel. Ga naar de Extraction Zone en roep een helikopter. Deze laat een touw vallen waar je je loot aan bevestigt. Deze wordt vervolgens in je Stash opgeslagen. Wanneer je sterft laat je al je loot vallen en andere spelers kunnen dit rustig oppikken. Extract het dus geregeld.

Markeer junk
Je inventaris geraakt snel vol, dus markeer alles wat je niet nodig hebt als junk. Gebruik je linkse trigger om een item als junk te markeren, waarna je naar het volgende item in de lijst schakelt. Herhaal dit proces tot je van alle onnutige zaken af bent. Niet alleen maakt dit ruimte in je inventaris vrij, maar je krijgt ook resources om te craften.

Gebruik fast travel
New York ziet er indrukwekkend uit, maar je uiteindelijk ga je rondlopen saai vinden. Denk eraan dat je tussen missies en je basis kunt fast travellen. Open je map, selecter de juiste marker en duw op Vierkant/X en X/A. Dit spaart je heel wat tijd. Je kunt niet heel je groep meenemen, maar wel naar elk lid van je team warpen. Gebruik deze manier om tijd te sparen en sneller te levellen.


De 10 belangrijkste tips voor ervaren Agents

Verdien blauwe wapens door uitrusting te verkopen
Thrash slechte wapens die je oppikt niet zomaar! Hoewel het een makkelijke manier is om je inventory vrij te houden en crafting grondstoffen te verkrijgen, is het geen efficiënte manier om blauwe wapens te bemachtigen. Als je groene uitrusting en wapens aan de koopmannen in de Base of Operations verkoopt heb je al snel genoeg geld voor een blauw wapen. Misschien zelfs twee! Verkoop dus je teveel aan spullen, in plaats van het te thrashen.

Makkelijker rondbewegen
De third-person controls zijn niet altijd makkelijk als je de interactie moet aangaan met bepaalde voorwerpen. Er zijn echter manieren om vloeiender te bewegen, met minder frustratie. Een uitroepteken in het interactiekader betekent dat je laten vallen schade zal toebrengen. Blauwe stof duidt dan weer veilige plaatsen om neer beneden te springen. Je kunt eveneens 'sprinten' op ladders door de linkerstick in te drukken. Enkel glanzende deuren gaan open. Als je de klimtoets (cirkeltje of B) ingedrukt houdt terwijl je sprint, kan je heel snel over obstakels klimmen.

Gebruik explosieve aanvallen
Heb je ook explosieve of incendiary kogels opgepikt, maar snap je niet hoe je ze moet gebruiken? Wij eerst ook niet. Je moet echter het 'consumables' wieltje tevoorschijn toveren door de rechterknop op de d-pad in te drukken en zo de kogels te selecteren, vergelijkbaar met de granaatselectie op de linker d-pad. In hetzelfde scherm als de kogels vind je ook energierepen en water. Die zijn echter minder nuttig.

Precies vuren, niet in het wilde weg
De meeste automatische wapens hebben veel recoil. Het is dus efficiënter om gecontroleerd in bursts te schieten dan gewoon de trekker ingedrukt te blijven houden. Headshots zijn essentieel en het is zeker de moeite om Marksman-wapens te leren gebruiken. Ze hebben kleine munitieclips en een trage rate of fire, maar richten enorm veel schade aan.

Markeer je doelen
Je kent de Pulse skill wel, die alle vijanden in een radius om je heen markeert. Hierdoor zijn ze een stuk eenvoudiger te zien en hoef jij je leven niet te riskeren om te kijken of ze allemaal wel dood zijn. Mocht je die skill niet geselecteerd hebben, is er ook nog een alternatief. Als je omhoog drukt op de d-pad markeer je een doelwit. Als er twintig man op je afkomt is het uiteraard een stuk moeilijker in het gebruik, maar je kunt het in ieder geval gebruiken om de baas te markeren.

Mik alvorens je aanlegt
Je crosshair is altijd zichtbaar, dus maak daar gebruik van. Mik op het hoofd van een vijand voordat je uit je dekking springt om te schieten. In de meeste gevallen verplaatst je crosshair, waardoor je een snel een kill scoort zonder dat je te lang aan vijandig vuur bent blootgesteld. Geen nood dus om je gear mods aan extra health te verspillen.

Denk goed na voor je een perk of talent ontgrendelt
De drie vleugels in je Base of Operations zijn snel ontgrendeld en brengen talents, skills en perks met zich mee. Sommige zijn geweldig, andere niet. Niemand heeft betere energy bars nodig. Dus wanneer je perks ontgrendelt, kies dan eerst voor extra XP en geld. Iets verderop in deze gids vind je de 11 beste perks in The Division, maar weeg je opties goed af voordat je simpelweg kiest wat het coolst klinkt.

Gebruik en mod de Pulse skill
Je zult een hoop verschillende skills ontgrendelen, maar twee van de meest waardevolle krijg je meteen. Pulse zendt een golf uit die vijanden markeert en is essentieel. Zorg ervoor dat minimaal één iemand in je groep hem gebruikt. Later kun je de skill modificeren, waardoor de gemarkeerde vijanden meer XP geven, meer schade nemen en nog meer van dat goeds. De meeste andere skills zijn niet noodzakelijk gedurende de eerste uren van de game. De First Aid health perk is ook enorm waardevol.

Blijf altijd tactieken gebruiken
Je moet blijven nadenken. The Division is geen run-and-gun game. Je moet de vijand flankeren en onderdrukken met wapenvuur zodat je maatjes vanuit een andere hoek met hen kunnen afrekenen. Blijf ook goed samen, anders kun je elkaar niet op tijd reviven. Vooral de eindbazen in het begin hebben zwakke rugdekking. Houd ook altijd een ontsnappingsroute in het achterhoofd. De actie laait snel op, vooral als je een missie net boven je eigen level probeert. The Division beloont je niet voor onbedachtzaam rondmaaien. Blijf altijd nadenken.


Ga verder: The Division - snel levelen, Agent level en Dark Zone rank verhogen


Ontgrendel safe houses voor meer missies
Toegang tot nieuwe nieuwe missies en fast travel-locaties krijg je door safe houses te bezoeken. Loop naar het icoon op je kaart, ga de safe house binnen en loop naar het noticeboard. Nadat je hem hebt gelezen, vult je kaart met nieuwe missies en instances. Dit zijn geweldige bronnen voor XP, dus als je in de eerste instantie gefocust bent op levelen moet je deze safe houses bezoeken. Safe houses hebben ook vendors, supply crates, matchmaking points en respawn locaties. Erg belangrijk om ze allemaal te ontgrendelen dus.