Skip to main content

The Division lost meer info over companion app en klasseloze personages

Help je strijdmakkers op console via je tablet.

De mysterieuze MMO-shooter voor next-gen consoles The Division heeft na zijn onthulling op E3 eindelijk enkele details gedropt.

De Tom Clancy-productie zal spelers op console kunnen laten samenspelen met bezitters van een tablet. Die laatste groep heeft een companion app tot hun beschikking waardoor ze de controle krijgen over een combat drone. Deze vliegende robot zal spelers helpen of tegenwerken in de wereld van de consoleversie. Het ding kan onder meer (de)buffs toekennen, vijanden taggen, soldaten genezen en na een bepaald aantal acties zelfs een speciale raketaanval op zijn vijanden loslaten. De drone heeft ook zijn eigen skill tree die hem nieuwe vaardigheden zal bieden.

Daarnaast werd ook gepraat over het gebrek aan afgelijnde klassen in de game. De reden voor het ontbreken van dit klassieke patroon is dat de ontwikkelaar meer vrijheid wilt bieden aan zijn spelers. Terwijl je het spel speelt, ontdek je zelf wel wat je favoriete speelstijl is en welke perks of vaardigheden je zal vrijspelen met verdiende punten. Dit maakt ook samenwerken met andere spelers veel makkelijker.

The Division wordt in 2014 verwacht voor Xbox One en PS4. Voor meer info rond de game moet je hier zijn.

Meer over The Division weten? Lees dan onze The Division review en raadpleeg onze The Division tips.

Bekijk op YouTube

Read this next