Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Division beta - Alles wat je moet weten

Bereid je voor op een trip naar New York.

Tom Clancy's The Division combineert tactische third-person cover-shooter actie met RPG-elementen. Dit weekend kun je met de bèta aan de slag. Xbox One-bezitters krijgen de primeur. Op de pc en de PlayStation 4 kun je een dag later door het post-apocalyptische New York trekken. Benieuwd wat Ubisofts voorjaarsblockbuster je allemaal te bieden heeft? We zetten de belangrijkste zaken voor je op een rijtje.

Om echt een volledig overzicht te krijgen van wat je in de uiteindelijke game kunt doen, lees je onze uitgebreide The Division preview.

Wanneer start The Division beta?

Gamers met een Xbox One mogen vanaf donderdag 28 januari om 10:00 uur met The Division aan de slag. Wie een pc of PlayStation 4 heeft, kan op vrijdag 29 januari vanaf 13:00 uur aan het werk. De gesloten bèta eindigt op een nog niet gespecificeerd tijdstip op zondag 31 januari.

Hoe kom ik in de closed beta?

De makkelijkste optie is om The Division van tevoren te bestellen. Als je niet bereid bent om nu al geld neer te leggen, kun je je echter ook op de officiële wachtlijst van Ubisoft inschrijven. Ubisoft verdeelt ook nog keys via websites (we mochten er eerder deze week zelf ook vijfhonderd uitdelen) en diens social media-kanalen. En misschien ken je wel iemand die een code over heeft?

Hoe groot is de download?

De The Division gesloten bèta is 28 gigabyte groot, maar je moet zo'n 50 gigabyte op je harde schijf vrij houden om ook effectief te kunnen spelen. Je kunt op alle platforms alle data preloaden. Dit stelt je in staat om meteen te beginnen spelen zodra de bèta start.

Wat zijn de vereiste pc specs en wat heb ik nog nodig?

Als je op de pc wilt spelen, is het verstandig om nu even te checken of je wel aan de systeemeisen voldoet. Ubisoft heeft onlangs de minimale en aanbevolen specificaties vrijgegeven.

Minimale systeemeisen:

 • Besturingssysteem: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versies)
 • Processor: Intel Core i5-2400, AMD FX-6100 of beter
 • Werkgeheugen: 6 GB RAM 
 • Videokaart: NVIDIA GeForce GTX 560 met 2 GB VRAM, AMD Radeon HD 7770 met 2 GB VRAM of beter 
 • DirectX: versie 11
 •  

Aanbevolen systeemeisen:

 • Besturingssysteem: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versies) 
 • Processor: Intel Core i7-3770, AMD FX-8350 of beter
 •  
 • Werkgeheugen: 8 GB RAM
 •  
 • Videokaart: Nvidia GeForce GTX 970, AMD Radeon R9 290 of beter
 •  
 • DirectX: version 11 

Ook belangrijk: je hebt een Uplay-account nodig.

Wat kun je nu eigenlijk doen in de bèta?

Je start bij de Chelsea Pier in Manhattan en krijgt daar een handvol verhaalmissies voorgeschoteld. Al deze missies zijn speelbaar in co-op met vier andere spelers. Zodra je het aandurft, kun je ook op avontuur in de Dark Zone. Dit is een wetteloze PvP-zone waar iedereen het tegen elkaar opneemt, maar waar tegelijk ook de beste loot te vinden is.

De vooruitgang die je in de bèta boekt, wordt niet naar de volledige versie van de game meegenomen. Zodra de bèta is afgelopen, verlies je al je loot en ga je terug naar level 1. Ubisoft heeft wel gehint naar speciale beloningen voor iedereen die aan de bèta deelneemt, maar daar is nog geen verdere informatie bekend over.

Meer over The Division weten? Lees dan onze The Division review en raadpleeg onze The Division tips.

Getagged als

Over de auteur

Redactie avatar

Redactie

Contributor

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Reacties