Skip to main content

The Division 2 - 5 dingen die je moet weten

Loot, loot en loot!

Agents van de Strategic Homeland Division opgelet! The Division 2 is gelanceerd. Hier lees je vijf dingen die je over de game moet weten.

The Division 2 speelt zich zeven maanden na deel één af

Na de pokken epidemie in New York City verspreidt The Dollar Flu zich door de rest van de Verenigde Staten. Net zoals New York hebben verschillende grote steden moeite om de juiste middelen de coördineren en de burgers te helpen. Eerder werden Houston, Detroit, Chicago, Los Angeles, Boston, Philadelphia, Atlanta, Pittsburgh en San Fransisco al genoemd, maar The Division 2 voegt Washington D.C. aan dat rijtje toe.

The Division 2 speelt zich zeven maanden na de gebeurtenissen van het eerste deel af en focust zich op chaos in de hoofdstad van de Verenigde Staten. De president, de minister van Defensie en de Joint Chiefs of Staff zijn ondertussen al geëvacueerd. De sociale orde is verdwenen en iedereen probeert te overleven. Directive 51 wordt geactiveerd en zodoende trek je erop uit om Washington D.C. terug te vorderen.

Volgens Ubisoft is de stad zo authentiek mogelijk opgebouwd. Zo kom je meerdere bekende bezienswaardigheden tegen, zoals het Witte Huis, Capitol Hill en het Washington Monument. Ook trek je door National Mall en andere omliggende gebieden, waaronder de drie Dark Zones in Capital Station, Georgetown en Waterfront.

The Division 2 speelt zich zeven maanden na deel één af.

The Division 2 bevat meerdere vijandelijke facties

Vier verschillende facties maken de straten van Washington D.C. onveilig. De True Sons zijn een groep paramilitaire warlords die hun gevecht expertise en wapens inzetten om vijanden af te slachten en hun gebied uit te breiden. Dankzij de leiderschapskwaliteiten van een voormalig JTF-officier zijn de True Sons goed georganiseerd, meedogenloos en zeer dodelijk. De Hyenas zijn juist het tegenovergestelde van de True Sons. Door middel van geweld en intimidatie proberen deze dierlijke chaoten de verschillende burgerkampen te overrompelen. Onderweg stelen en vernietigen ze dan ook alles wat ze tegenkomen.

Vervolgens heb je de Outcasts die geforceerd in quarantaine zijn geplaatst. Bitter en op zoek naar wraak zijn de verstoten burgers meerdere ziektes aan het verspreiden. Tot slot krijg je te maken met de Black Tusk. Dat is een geheimzinnige militaire organisatie, die door middel van een goede uitrusting en militaire training waarschijnlijk de grootste dreiging vormt.

The Division 2 bevat meerdere vijandelijke facties. Zoals de Hyenas!

The Division 2 krijgt alleen cosmetische microtransacties en loot boxes

Vanaf de lancering van The Division 2 zijn er direct skins en andere cosmetische voorwerpen beschikbaar. Die kun je vrijspelen, maar ook tegen betaling ontgrendelen. Ubisoft meldt daarbij dat de microtransacties alleen cosmetisch van aard zijn en dat je dus niet jezelf een weg naar de top kunt kopen. "Geen wapens, crafting materialen en andere gear", aldus Ubisoft. In The Division 2 zijn er uiteindelijk drie verschillende Caches aanwezig. De Standard en Event Caches zijn al bij lancering aanwezig, maar de Apparel Caches worden op een later moment aan de game toegevoegd.

The Division 2 krijgt alleen cosmetische microtransacties en loot boxes.

The Division 2 heeft een Year 1 season pass

Volgens Ubisoft heeft The Division 2 een Year 1 season pass, waardoor je als eigenaar enkele exclusieve beloningen vrijspeelt. Zo zijn de drie nieuwe Specializations met unieke wapens en skill trees gelijk beschikbaar, terwijl andere spelers eerst moeten grinden om die content te ontgrendelen. Daarnaast krijg je met de season pass enkele Classified Assignments waarmee je nieuwe uitrusting kunt vrijspelen. Bovendien heb je iedere dag een extra Project en iedere week een extra Bounty. Als dat niet genoeg is krijg je ook nog exclusieve skins, waaronder de Agent Ward Outfit. Daarnaast zijn de drie gratis episodes voor de season pass-houders zeven dagen eerder speelbaar. De allereerste episode heet D.C. Outskirts: Expeditions en focust zich op de buitengebieden van Washington. De tweede episode heet Pentagon: The Last Castle en focust zich op een van Amerika's meest iconische politieke gebouwen. De derde episode heeft vooralsnog geen naam, maar richt zich op het afsluiten van Year 1.

The Division 2 heeft een Year 1 season pass.

The Division 2 ondersteunt clans tot 50 spelers

The Division 2 kun je natuurlijk solo spelen, maar samenspel gaat je veel meer voordeel brengen. Daarom bevat de game een nieuw clansysteem, waar je maximaal 50 spelers in kwijt kunt. Wel is er een minimum van vier spelers nodig om een clan te beginnen. Door middel van een clan feed krijg je regelmatig updates en berichten van je clan-genoten. Bovendien zijn er twee voice channels waar maximaal 25 spelers met elkaar kunnen praten. Dat is vooral handig als je gezamenlijk Clan XP wil verzamelen. Daar ontgrendel je namelijk extra voordelen mee, zoals extra opties voor de insignia van de clan. Ook zijn er voor de clan extra wekelijkse uitdagingen. Tot slot krijgt je clan een sociale ruimte binnen het Witte Huis waar je naar hartelust samen met je clan danst, praat en jezelf klaarstoomt voor de vele vuurgevechten.

The Division 2 ondersteunt clans tot 50 spelers.

Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je The Division 2, The Division 2 Washington D.C. Edition, The Division 2 Gold Edition en de The Division 2 Dark Zone Edition bestellen.

Read this next