Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Crew: Calling All Units Review - Met gillende sirenes de bocht uit

Met gillende sirenes de bocht uit.

The Crew: Calling All Units belooft razendsnelle Cops & Robbers-gameplay, maar schakelt nooit door naar de volgende versnelling.

The Crew is inmiddels twee jaar oud, en viert dat met een nieuwe uitbreiding. Met The Crew: Calling All Units is Ubisoft erop uit om de bestaande open wereld van The Crew op z'n kop te gooien. De expansion voegt een nieuwe PvP-modus toe, waarin je als politieagent of smokkelaar een kat-en-muisspel speelt. De jongensdroom om politieagent te worden, kun je nu eindelijk waarmaken.

De toegevoegde open world PvP is tweeledig: je speelt als politie of smokkelaar in een 4v4-opstelling. Als smokkelaar moet je pakketjes naar een locatie vervoeren, terwijl politiewagens je op de hielen zitten. Die kunnen trouwens door andere spelers bestuurd worden. Met behulp van speciale skills zoals een flashbang schudt je als smokkelaar de politie van je af, om zo naar je doel te racen. De pakketjes variëren van brons naar platinum, wat ook meteen de lengte van de achtervolging bepaalt. De overgang van rondcruisen in de open wereld naar een spannende chase is naadloos en mede door die vloeiende overschakeling zijn de achtervolgingen het beste onderdeel van de uitbreiding.

De kant van de politie tijdens deze openwerelduitdagingen is echter lang niet zo naadloos. Als politieauto kun je niet zomaar op zoek gaan naar snelheidsduivels met smokkelwaar. In plaats daarvan moet je wachten tot je een oproep krijgt dat er een achtervolging gaande is. Als je die accepteert, dan kom je midden in de actie terecht. Het is wel mogelijk dat de achtervolging nagenoeg voorbij is eens je erbij komt. Aangezien je door een aantal laadschermen moet reizen voordat je bij de bestemming aankomt, is het bijzonder vervelend als het binnen een paar seconden in een faal-scherm eindigt. Dat geldt ook voor de partners in crime van de smokkelaar, die ook halverwege de sessie kunnen inhaken.

De grootste toevoeging van de expansion is dus de nieuwe PvP-modus. Maar met de uitbreiding is tevens de level cap verhoogd naar 60 en krijg je een zwik nieuwe politieauto's ter beschikking. Zo zijn onder andere de Koenigsegg Agera R, de Hummer H1 Alpha en de Lamborghini Gallardo LP in politiekleuren uitgedost. Je kunt zelfs op de monstertrucks die in The Crew: Wild Run zijn toegevoegd een zwaailicht monteren. Hilarisch, en nuttig voor moeilijk terrein. Er is ook een Photo Mode toegevoegd, waarmee je jouw screenshots tot in de puntjes met filters, camerahoeken en weereffecten bewerkt. Die modus is heerlijk uitgebreid en leidt tot prachtige kiekjes.

Voor de politie zijn er ook twaalf nieuwe singleplayer-missies beschikbaar, waarin je de criminele bende The Harvesters moet oppakken. De gameplay tijdens die missies is exact hetzelfde als de PvP-modus. Met dezelfde skills moet je ervoor zorgen dat je gedurende zeven seconden in de buurt blijft van de schurk, waarna je hem in een cutscene arresteert. Afgezien van het type auto waarin je rijdt, is er geen variatie te bekennen in die achtervolgingen. Tot overmaat van ramp is de invloedscirkel waarin je gedurende die zeven seconden bij het geboefte moet blijven om hem aan te houden, enorm klein. Als hij dan ook nog eens van je ontsnapt nadat je hem met volle vaart tegen een brug hebt klemgereden, is de lol er snel vanaf.

Voor het extra verhaal in die singleplayer-missies hoef je het ook niet te doen. Je speelt een nieuw personage, agente Clara Washington. Ze is een bijdehante tante die met stoere praatjes achter het stuur kruipt om al die snode snotapen een lesje te leren en je algauw doet zuchten uit wanhoop. Dat is deels te wijten aan zwak schrijfwerk, maar het stemacteerwerk maakt nog tergender om naar te luisteren. Ze komt niet over als stoere agente, maar meer als een karikatuur met een handjevol oneliners. Het verpest de sfeer en staat haaks op het uitstekende werk van Troy Baker in de hoofdgame.

The Crew: Calling All Units is een tegenvallend pakket. Hoewel de nieuwe auto's en de verhoogde level cap je aansporen om je weer in de game te verdiepen, levert de uitbreiding te weinig content om dat ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. De nieuwe singleplayer-missies zijn verwaarloosbaar, en bovenal erbarmelijk slecht geschreven en geacteerd. Aanvankelijk is de PvP-modus is interessant maar door de eentonigheid is de glans al snel van de lak af. Zelfs het hilarische idee van een monstertruck met zwaailichten kan deze expansion niet van de vergetelheid redden.

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

Over de auteur
Sander van Leth avatar

Sander van Leth

Retrogamesnob

Sander speelt zo'n beetje alles wat los en vast zit, als het maar beweegt. Is er heilig van overtuigd dat er niets mooier klinkt dan de muziek van de SNES.

Reacties