Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Crew 2 - Release, gameplay, co-op, DLC en alles wat we weten

Tweede keer doorheen het land.

Bijna vier jaar na de release van de oorspronkelijke game komt The Crew 2 eindelijk uit. Meer dan verdiend, want er zijn maar weinig games met evenveel ambitie als de eerste game. Vergeet andere racegames die je op circuits laten rijden, of je een stad geven om in rond te scheuren: in The Crew krijg je de gehele Verenigde Staten als speeltuin. Ondanks enkele hardnekkige problemen wist de oorspronkelijke game dus een stevige indruk na te laten. Maar hoe verschilt The Crew 2 dan van het origineel? Daar vertellen wij je alles over.

The Crew 2 release

The Crew 2 release is op 29 juni 2018. De sequel komt daarmee bijna vier jaar na de eerste game uit. De racegame komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

The Crew 2 pre-order en speciale edities

Wil je zeker weten dat je The Crew 2 op de dag van de release speelt? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende edities van de game die je kunt bestellen. Bij een The Crew 2 pre-order van eender welke versie krijg je ook toegang tot de Legendary Motors Pack, met daarin een Mercedes-AMG C 63 Touring Car 2016 en de Harley-Davidson Iron 883TM 2017.

The Crew 2 Standard Edition

 • Game
 • Legendary Motors Pack (pre-order)

The Crew 2 Deluxe Edition

 • Game
 • Map van de gamewereld
 • 4 familiestickers
 • Motorsports Deluxe-pakket (digitale content): Ford F-150 Raptor Race Truck 2017, Abarth 500 2008 Monster Truck Editie, Pilatus PC-21 + Freestyle, Monster Rally en Rally Raid outfit
 • Legendary Motors Pack (pre-order)

The Crew 2 Gold Edition

 • Steelbook
 • Season Pass
 • Motorsports Deluxe-pakket (digitale content): Ford F-150 Raptor Race Truck 2017, Abarth 500 2008 Monster Truck Editie, Pilatus PC-21 + Freestyle, Monster Rally en Rally Raid outfit
 • Drie outfits voor je avatar

The Crew 2 verhaal en setting

Over het verhaal van The Crew 2 is er nog maar weinig bekend, maar volgens bronnen zou Ubisoft voor deze sequel minder zwaar inzetten op een traditionele storyline. In plaats van te infiltreren in een straatracebende en wraak te nemen op de moordenaars van je broer zoals in het origineel, zou je hier gewoon als een racepiloot spelen die naam probeert te maken. Op die manier wil Ubisoft spelers nog meer vrijheid geven om te spelen zoals zijzelf willen.

Wat wel zeker is, is dat The Crew 2 zich opnieuw afspeelt in een miniatuurversie van de volledige continentale Verenigde Staten. De setting is dus niet op schaal 1:1 overgenomen, maar biedt eerder een soort 'best of' van wat de VS te bieden heeft. Aan de Oostkust verken je gezapige havenstadjes en scheur je door New York City. Daal je af naar the South, dan vind je het zonovergoten Miami en de bayou van New Orleans. De Midwest biedt enorme vlaktes met gigantische boerderijen. In de Mountain States vind je dan weer de woestijnen van New Mexico, de glamour van Las Vegas, en de kou in het noorden. De Westkust biedt dan weer San Francisco, Los Angeles en een heleboel wijngaarden om uren in te verdwalen.

In de eerste game duurde het ongeveer drie kwartier als je van de oostkust naar de westkust reed. Het is nog niet duidelijk of de spelwereld in The Crew 2 substantieel aangepast of groter is gemaakt. Wel belooft Ubisoft dat deze sequel sterk verbeterde graphics krijgt.

The Crew 2 gameplay

Het grootste verschil tegenover zijn voorganger is dat je in The Crew 2 een enorme keuze aan voertuigen hebt. Je bent niet langer beperkt tot auto's en motorfietsen, maar er zijn nu ook ATV's, boten en helikopters. Hoe dat precies speelt, kun je nog eens lezen in The Crew 2 preview van Bruce. In elk geval kun je op elk moment vrij switchen naar een andere categorie.

Opnieuw valt het weggedrag ergens tussen arcade en simulatie. Je hoeft dus geen rekening te houden met de temperatuur van je banden, maar tegelijk heeft elke categorie voertuigen een heel andere feel. Eén van de allergrootste problemen van de eerste game was trouwens de bijzonder 'lichte' wegligging, waarbij auto's amper een gevoel van gewicht hadden. Het wordt afwachten of de finale versie van The Crew 2 daar verandering in weet te brengen.

Alle voertuigen vallen wel weer in een categorie met een eigen speelstijl. Ubisoft zegt dat ook de regio's elk de focus op een andere speelstijl leggen, maar in totaal zouden er vier grote zijn: off-road, street racing, pro racing, en freestyle.

The Crew 2 multiplayer

Weerom ligt er een grote nadruk op multiplayer. The Crew-reeks blijft immers in de basis een shared-world-ervaring; zeg maar een MMO-lite zoals ook Destiny dat is. De spelwereld wordt dus bevolkt door andere menselijke tegenstanders. Het wordt wel nog even afwachten of je ook voor deze sequel weer een constante internetverbinding nodig hebt, wat een van de meest verfoeide elementen van de vorige game was.

Heb je echter zin om samen te spelen met anderen, dan lukt dat perfect. Je kunt dus met je vrienden of met onbekenden in co-op racen in zowel PvE- als PvP-races. Het is nog niet bekend of The Crew 2 opnieuw een factiesysteem krijgt naargelang de regio's, wat het geval was bij diens voorganger.

The Crew 2 season pass en DLC

The Crew 2 krijgt een season pass. Die zit immers sowieso inbegrepen in The Crew 2 - Gold Edition. Ubisoft heeft echter nog geen informatie vrijgegeven over wat er in die season pass zit, noch welke DLC de game krijgt.

Over de auteur

Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties