Skip to main content

Remake The Chaos Engine nu beschikbaar

Amiga-glorie herleeft op downloadwinkels.

De remake van de Amiga-klassieker The Chaos Engine is nu te downloaden via Steam, Get Games en Good Old Games. Het spel is in een nieuwe jasje gestoken door Mastertronic en Abstraction Games, bekend van de recente Hotline Miami-port voor Vita en Playstation 3.

De game is een remake van de succesvolle Amagia-game uit 1993. Bij het ontwerpen ervan zijn de ontwikkelaars ondersteund door Mike Montgomery, een van de makers van het origineel.

De originele versie van The Chaos Engine introduceerde als één van de eerste action-adventure titels een persoonlijk upgradesysteem. Spelers konden via deze weg hun personages verbeteren en voorzien van gepersonaliseerde wapens. Ook in deze nieuwe versie is dit systeem opnieuw aanwezig, waarbij Abstraction Games enkele belangrijke veranderingen heeft doorgevoerd.

De game bezit zowel een singleplayer modus als een online- en coöperatieve stand. Voor de old-skool liefhebbers is er de "Classic Mode," waarin je het originele spel ervaart, compleet met retro graphics en besturing.

The Chaos Engine is te te downloaden voor € 7.99. Op Steam is de game tijdelijk 20 procent goedkoper in verband met de Steam Greenlight-sale.

Bekijk op YouTube

Read this next