Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"The Bureau: XCOM Declassified is een ontwikkeling"

Noem het geen reboot van de eerdere titel XCOM-FPS.

The Bureau: XCOM Declassified werd onlangs onthuld. Het project stond sinds 2010 bekend als XCOM-FPS maar het tactische schietspel heeft inmiddels geen eerste- maar een derdepersoons perspectief. Ontwikkelaar 2K Marin benadrukt dat The Bureau: XCOM Declassified voortbouwt op werk dat de studio verrichte voor XCOM-FPS.

"We zijn niet telkens opnieuw begonnen aan het spel," zegt Alyssa Finley, vicepresident van 2K Marin. "Kijk naar het spel dat we in 2010 toonden en je ziet dezelfde vijanden en een aantal dezelfde metgezellen. Dit is eerder een evolutie."

Als voorbeeld geeft Finley de Battle Focus modus. "Toentertijd noemden we dit de Tag modus, een modus compleet in derdepersoonsperspectief waar je een overzicht krijgt van het strijdveld. De tijd stopt en je bekijkt vriend en vijand om een plan te vormen en uit te voeren. Deze modus is sidnsdien geëvolueerd."

"Zowel XCOM: Enemy Unknown als onze game spelen zich af in hetzelfde universum," zegt Finley. "Je ziet een aantal dezelfde wapens en vijanden. Maar wij vertellen het begin van het verhaal. Ons spel vindt plaats lang voor de gebeurtenissen van [XCOM: Enemy Unknown]."

The Bureau: XCOM Declassified komt 20 augustus uit op pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Bekijk op YouTube

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

XCOM

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.
Reacties