Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Binding of Isaac remake in ontwikkeling voor PC, consoles en meer

Met nieuwe graphics, muziek en co-op!

Er is een remake van The Binding Of Isaac in ontwikkeling voor de PC, consoles en handhelds. Dat heeft de originele maker Edmund McMillen (ook bekend van Super Meat Boy) bekend gemaakt. Het zal geen update zijn maar een hele nieuwe game die in ontwikkeling is bij een nieuw team.

De remake zal nieuwe graphics en muziek kennen maar ook nieuwe content als bazen, tegenstanders en items. Daarnaast zal de game voor het eerst in local co-op speelbaar zijn. McMillen verwacht dat de game over een jaar klaar zal zijn.

De nieuwe Binding of Isaac zal op zoveel mogelijk platformen lanceren maar niets is nog zeker. McMillen is in gesprek met Microsoft en geeft daarnaast de Nintendo 3DS een kans van vijftig procent. Daarnaast hoopt hij de mensen die het origineel al hebben gekocht een korting te kunnen geven op de remake, maar aangezien hij niet over dat soort geldzaken gaat is dat ook nog onzeker.

In The Binding of Isaac speel je de kleuter Isaac die op de vlucht slaat voor zijn moeder. Deze heeft namelijk van God te horen gekregen dat ze haar zoon moet doodmaken als bewijs van haar geloof. Wat volgt is een avontuur door willekeurig gegenereerde dungeons waarin Isaac honderden verschillende items kan vinden om sterker te worden en uiteindelijk zijn moeder te verslaan.

Over de auteur

Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties