Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

The Binding of Isaac: Rebirth krijgt Daily Challenges

Afgekeken van Spelunky.

The Binding of Isaac: Rebirth krijgt Daily Challenges als onderdeel van de downloadbare uitbreiding Afterbirth. Dat maakt ontwikkelaar Edmund McMillen bekend op de blog van de game.

Volgens McMillen is deze modus afgekeken van een soortgelijke mode uit een andere indiegame, Spelunky. Normaal gesproken zijn de kerkers van The Binding of Isaac willekeurig gegenereerd, maar per dagelijkse uitdaging is er één kerker voor iedereen gelijk.

De bedoeling is dat je het hierin opneemt tegen andere gamers, om zo hoog mogelijk uit te komen op de online leaderboards. Hoe dat precies werkt, maakt McMillen duidelijk in een later stadium.

Onbekend is nog wanneer de Afterbirth DLC uitkomt. Wel is al bekend dat er meer dan 100 nieuwe items te verzamelen zijn, waarvan sommige zijn verzonnen door de Binding of Isaac-community op Reddit.

Een van die items is Dead Eye, een traan die telkens sterker wordt tot je een keertje mis schiet. Er staan ook nieuwe vijanden, eindbazen en extra achtergrondmuziek gepland.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Randolf Bouwma avatar

Randolf Bouwma

Typemachine

Schrijft de hele dag, elke dag. Geregeld over games en het liefst nog op papier. Vervangt dan ook nog steeds inktlinten. Ding!

Reacties